fbpx

3D: Derby eenvoudig naar de hand gezet

VLIERZELE – E.HOUTEM: 0-7

Na de pijnlijke thuisnederlaag van vorige week had Eendracht iets recht te zetten op het veld van Vlierzele. Onze buren stonden dan wel op de laatste plaats, maar aan inzet zou het hen zeker niet ontbreken in deze rasechte derby. Geelzwart was bijgevolg gewaarschuwd.

Zo ver kwam het echter niet want Eendracht begon als best voetballende ploeg aan de wedstrijd en zette de thuisploeg van in de beginfase onder druk. De erg natte weersomstandigheden maakten het echter niet gemakkelijk om de verdedigingsgordel van Vlierzele te doorbreken. Het was dan ook wachten tot in de 14’ op de eerste kans. De Buyst vond het hoofd van Van Steenbrugghe die zijn kopbal met veel moeite door doelman Grysouille gekeerd zag worden. Na de hierop volgende hoekschop scheerde een schot van Hooge de deklat. Ook maar eens vanop afstand proberen moet Van Steenbrugghe gedacht hebben. Met een heerlijke knal van net buiten de zestien meter zette hij in de 17’ de 0-1 op het bord. 3’ later probeerde Van Impe het vanop ongeveer dezelfde plaats met een schuiver. Grysouille had opnieuw erg veel moeite met de natte bal. Nog een minuut later werd de voorsprong verdubbeld. Van Steenbrugghe haalde de achterlijn en legde terug tot bij Van Der Schueren. Arno miste zijn inzenden, maar Hoogerwerf was goed gevolgd en kon de 0-2 alsnog van dichtbij binnen tikken. Vlierzele bleef hardnekkig verdedigen en Eendracht moest het vanop afstand blijven proberen. In de 38 legde Hooge nog eens aan. De thuisdoelman kon onvoldoende bij de bal en meteen was de 0-3 een feit. Net voor rusten was het weer prijs. Grysouille kon een kopbal van Van Der Schueren niet klemmen en Hoogerwerf was er als de kippen bij om zijn tweede van de middag binnen te duwen en zo de 0-4 ruststand vast te leggen.

Na de herneming kwam de eerste dreiging van de thuisploeg en het kon meteen ook raak geweest zijn, ware het niet dat doelman Doda een goede parade in huis had op een kopbal van Marchand. Aan de overkant kopte Van Der Schueren dan weer van kortbij voorlangs. In de 70’ kreeg Arno opnieuw een kopkans op voorzet van Beirens, maar opnieuw ging de bal naast. 5’ later waren de forfaitcijfers dan toch een feit. Een hoekschop werd aan de eerste paal slim doorgelaten door de 18 jarige Kassymov waardoor Hooge via een verdedigend been kon binnen schieten. Amper een minuut later was het alweer raak. Schotte zette voor tot bij Van Steenbrugghe die met een hakje de 0-6 in doel verlengde. In de 80’ ging Van Steenbrugghe nog eens op wandel. Hierbij werd hij foutief gestopt in de zestienmeter en de bal ging op de stip. Jens kweet zich zelf van zijn taak en deponeerde de 0-7 eindstand in het hoekje.

Eendracht was van in de beginfase op zijn hoede en had de tegenstand misschien iets feller verwacht waardoor het een al bij al gemakkelijke zege boekte.

Website en hosting door WAVI