fbpx

3D: Bezoekers maken het verschil in de slotfase

BAARDEGEM - E.HOUTEM : 0-5

Als we naar de rangschikking kijken moest Eendracht logischerwijze de drie punten terug mee naar Houtem kunnen nemen. Baardegem speelde vorige week echter 2-2 gelijk op het veld van revelatie Zandbergen, wat een puike  prestatie is. Geelzwart was dus gewaarschuwd.

Het waren toch de bezoekers die het eerst de neus aan het venster staken. Van Impe omspeelde twee bewakers, maar trapte dan huizenhoog over. Aan de overzijde kwam De Luyck nipt te kort om een voorzet van Van Damme af te werken. Eendracht was de betere ploeg in de aanvangsfase, maar kon dat overwicht niet in grote kansen omzetten. Een schot van De Buyst ging hoog over. Halverwege de eerste helft klom geelzwart dan toch verdiend op voorsprong. Een verre voorzet belandde op de linkerflank bij Van Impe. Niels schilderde de bal op het hoofd van Van Der Schueren die binnen kopte. Aan de overzijde trapte Taslidere nipt naast. Op het half uur kon Van Der Schueren ei zo na profiteren van een mistasten in de defensie. Podevyn was attent en pakte uit met een sterke redding. In de daaropvolgende hoekschop kopte De Schrijver nipt over. 5’ voor rusten vond De Buyst met een strakke voorzet de goed inglijdende Van Der Schueren, die de bal op een haar na miste.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamer. Fieremans bracht een vrijschop voor doel. Taslidere schoot nipt over. 5’ later verscheen dezelfde aanvaller oog in oog met Doda, die uitpakte met een knappe redding. De bezoekers herstelden het evenwicht en in de 65’ kreeg geelzwart een dot van een mogelijkheid. Meert zette de actie op en speelde Hooge aan. Sebbe stak terug door op de goed gevolgde Meert, die het leer richting doel lanceerde. Podevyn bracht ternauwernood redding. 10’ voor het einde viel het verlossende tweede doelpunt. Een slechte inworp van Podevyn belandde in de voeten van Van Steenbrugghe, die het cadeau dankbaar aannam, 0-2. 5’ voor het einde kwam de thuisploeg nog eens opzetten. Michiels neutraliseerde het gevaar alvorens Prové kon besluiten. In de slotfase kon vervolgens de Hooge show beginnen. Van Steenbrugghe stak Sebbe in het straatje en die joeg de 0-3 tegen de touwen. 1’ later scoorde de aanvallende middenvelder zijn tweede van de dag. Op de tegenaanval kon Sebbe de bal over de grabbelende Podevyn lobben. De thuisploeg kon ei zo na nog de eerredder scoren, maar doelman Doda was bij de pinken en hield zijn netten schoon. Aan de overzijde pakte Podevyn uit met twee prachtreddingen op pogingen van Van Steenbrugghe en Beirens. De forfaitscore viel dan toch in de absolute slotfase. Hooge knalde een kort genomen hoekschop van Meert tegen de touwen en lukte zodoende een zuivere hattrick. Na een verdiende overwinning blijft E.Houtem op kop in de tweede periode.

Website en hosting door WAVI