fbpx

3B: Titeldroom steeds verder weg

E.HOUTEM - MELSEN : 2-2

Winnen tegen Melsen was de enige optie om in het zog van leider St-Denijs te blijven. Jammer genoeg moest dit gebeuren op Bacchuszondag omdat de bezoekers weigerden de wedstrijd te verleggen naar zaterdagavond. Een reden te meer voor de thuisploeg om er vol voor te gaan. Jammer genoeg schoot de Eendracht machine pas in de tweede helft op gang.

De wedstrijd begon allesbehalve ideaal voor de thuisploeg. Na een combinatie tussen Van De Walle en Raat drong deze laatste de zone van de waarheid binnen. De Schrijver stopte de bezoekende aanvaller foutief af, met een logische strafschop tot gevolg. Smagge zette zich achter de bal en trapte de 0-1 beheerst binnen. Aan de overzijde kwam Van Der Schueren nipt te kort om een voorzet van Du Seuil te verlengen. Halfweg de eerste helft werd Van De Perre net buiten de zestienmeter foutief afgestopt. De Paepe krulde de bal perfect over de muur maar zag zijn poging op de paal belanden. Net toen de thuisploeg iets beter in de wedstrijd kwam klom Melsen op de counter op een dubbele voorsprong. Schietecatte was de thuisdefensie te snel af en vloerde met een gekruist schot de uitgekomen doelman De Backer. 9’ voor rusten stak Van Der Schueren de mee opgerukte Van De Perre door op de linker flank. Glenn vond het hoofd van De Paepe, maar diens kopbal kon doelman Froyen niet verontrusten. Op slag van rusten zette Van De Perre scherp voor doel. Bijna versloeg Vercamer zijn eigen doelman doch die kon met veel geluk het gevaar keren.

In de tweede helft tapte geelzwart uit een ander vaatje. Het ging meteen druk zetten en versierde zodoende in de 47’ een strafschop toen de ingevallen De Smet in de zone van de waarheid werd neergetrokken door Steyaert. De Paepe kweet zich van zijn taak en zette de elfmeter feilloos om, 1-2. Eendracht duwde de bezoekers achteruit en kreeg een paar kansjes. De Paepe schoot een mooie aanval over De Rouck en De Buyst een metertje naast. Net voor het uur klom geelzwart toch op gelijke hoogte. De Rouck borstelde een vrije trap vanop 20 meter staalhard in de kruising en meteen was alles te herdoen. E.Houtem nam nu volop het initiatief in handen, maar toch bleef het opletten geblazen voor de tegenstoot. Op zo een zeldzame counter baande Dedeken zich een weg naar doel. De bezoekende middenvelder bediende Raat die zich eerst mooi vrijkapte om vervolgens onbegrijpelijk naast te besluiten. Aan de overzijde was Froyen attent op een poging van De Smet. Iets later moest het bezoekende sluitstuk zich tot tweemaal toe onderscheiden op pogingen van zowel Wattez als De Smet. 6’ voor affluiten werd De Smet het straatje in gestuurd door Du Seuil. Alleen voor Froyen gekomen maakte Gert de verkeerde keuze door terug te leggen op Van Impe in plaats van zelf af te drukken. Niels probeerde het nog met een lob maar de doelman van Melsen kon relatief gemakkelijk redding brengen. In de absolute slotfase pakte Froyen nog eens uit met een super reflex op een schot van De Rouck waardoor hij zijn ploeg een onverhoopt punt bezorgde op het veld van de vice leider.

De achterstand van E.Houtem op St-Denijs bedraagt nu al 6 punten. Met nog 6 wedstrijden te gaan is er nog niets beslist, maar het wordt extreem moeilijk voor geelzwart om alsnog de titel binnen te halen. 

Website en hosting door WAVI