3B: Thuisploeg speelt bezoekers van de mat

Laarne Kalken - E.Houtem 3-0

Na de onterechte nederlaag van vorige week tegen de leider mocht E.Houtem vandaag op bezoek bij het tweede gerangschikte Laarne Kalken. Een zware dobber, maar de goede prestatie van de voorbij week gaf toch moed. Geelzwart moest echter opdraven zonder de gekwetsten Van Santen en Van Wassenhove en zonder de geschorste Meert.

De bezoekers begonnen heel goed aan de wedstrijd. In de 10’ trapte De Meyer een afvallende bal nipt naast. Maar dat was helaas ook het enige wapenfeit van geelzwart in deze eerste helft. Vanaf de 10’ nam Laarne de wedstrijd in handen. Ost zette op de linkerflank drie man in de wind en bediende aan de tweede paal Van Rysselberghe. Die laatste legde perfect terug op Van Hoecke die de 1-0 overhoeks binnen knalde. Een pareltje van een doelpunt. Halfweg de eerste helft vond Van Mierlo de voeten van de vrijstaande Ost, die onbegrijpelijk op de onderkant van de dwarslat schoot. De betere kansen waren voor de thuisploeg. Ost kopte een hoekschop van Rogiers nipt naast. Vlak voor de rust had de dubbele voorsprong altijd op het bord moeten staan. Van De Moortele leverde de bal simpel in bij Van Hoecke. Die stak vervolgers Heiderwert in het straatje. De aanvaller omspeelde de Houtemse doelwachter en trapte richting een lege doelmond. Michiels was alert en bracht alsnog redding op de doellijn.

Ook in de tweede helft kregen de supporters hetzelfde wedstrijdbeeld te zien. Van Mierlo kon in de 50’ aanleggen, maar zijn schuiver ging nipt naast. Aan de overzijde zette Van Den Bossche zich goed door. Diens voorzet werd echter door iedereen gemist, waardoor het gevaar geweken was. In de 54’ kwam Laarne dan toch verdiend op een 2-0 voorsprong. Lievens werkte ongelukkig een hoekschop van Van Mierlo in eigen doel. 2’ later stond het ei zo na 3-0, maar de pegel van Van Rysselberghe stierf op de paal. Op het uur pakte Lauwereys uit met een prachtige safe op een kopbal van Rogiers. De bezoekers waren niet bij machte om te reageren. Een kwartier voor affluiten knutselde Laarne nog eens een mooie combinatie in elkaar. Van Waeyenberghe lanceerde Van Hoecke, die een uitstekende voorzet richting 2de paal afleverde. De Buyst kon het leer nipt in hoekschop werken alvorens Van Mierlo kon besluiten. 4’ voor het einde werden de bezoekers tot 10 herleid. Hooge kreeg na een domme overtreding een tweede gele kaart onder de neus geschoven. 1’ later werd het uiteindelijk toch 3-0. Van Hoecke werkte een voorzet van Van Mierlo in twee tijden binnen. De thuisploeg behaalde een oververdiende overwinning, waardoor de titelstrijd in derde provinciale B razend spannend blijft.

Website en hosting door WAVI