fbpx

3B: Sterk Eendracht houdt verdiend de drie punten thuis

E.HOUTEM - MOORTSELE : 6-1

Na de overwinning van vorige week diende E.Houtem de goede prestatie te bevestigen in eigen huis. Tegenstrever Moortsele won ook zijn openingswedstrijd en het scoorde maar liefst vier keer. Van in het begin geconcentreerd aan de match beginnen was dus de boodschap.

Eendracht had de boodschap begrepen en nam onmiddellijk een verschroeiende start die al in de eerste minuut  resulteerde in een doelpunt. Na bezoekend balverlies kwam De Rouck in balbezit. De middenvelder zettte voor richting tweede paal, alwaar Hooge de bal goed aannam en op zijn beurt centraal De Paepe bediende. De Houtemse aanvaller was niet egoïstisch en legde terug naar De Rouck, die het leer in een leegstaand doel binnen schoof, 1-0. Eendracht was in de beginfase de betere ploeg en het zette Moortsele onder druk. Toch konden de bezoekers zich herpakken en werden ze gaandeweg de evenknie van geelzwart. Thuisdoelman Leboeuf pakte uit met een goede redding op een verradelijke bal van Dhont. 2’ later kopte Wattez een hoekschop van Van Steenbrugge nipt over. Op het half uur leverde vervolgens De Buyst een goede voorzet af. Verdediger Van De Noortgaete kon het gevaar afwenden alvorens de Houtemse aanvallers konden profiteren. 2’ later was het Van Impe die een inworp van Schotte goed aannam en in één tijd tegen de buitenkant van de staak schoot. Eendracht zocht naar een tweede doelpunt, maar het was toch altijd uitkijken voor een bezoekende counter. Zo schoot Verstraeten op aangeven van Dhont enkele meters naast. Vlak voor rusten klom de thuisploeg dan toch op een dubbele voorsprong. Doelwachter De Neve werkte de bal weg voor Wattez kon profiteren. Het leer viel echter in de voeten van De Rouck die met een voorzet lob aan de tweede paal het hoofd van De Paepe vond 2-0.

7’ na de pauze dikte Eendracht de voorsprong verder aan. Van Impe stak Schotte door het hart van de bezoekende verdediging, en die gaf het bezoekende sluitstuk met een harde knal het nakijken, 3-0. In de 61’ kon Moortsele milderen. Een verre vrije trap werd door Leboef net niet voldoende weg gebokst waardoor het leer voor de voeten van Vanderstraeten viel die simpel de 3-1 kon binnen knallen. 18’ voor het einde was het Houtemse sluitstuk aandachtig op een kopbal van Foley. Yannick duwde met één hand de bal in hoekschop. 1’ later was het pleit echter beslecht. Schotte kreeg alle ruimte op de rechterflank en bediende aan de tweede paal De Rouck die de 4-1 binnen schoot. Nauwelijks één minuut later stond de 5-1 op het bord. Van Impe controleerde met de borst een afvallende bal en schoot wondermooi binnen. En de thuisploeg was niet te stoppen. Een schot van De Rouck zeilde nipt naast. Aan de overzijde was Leboeuf sneller op de bal en hield zo Verstraeten van doelpunt. 5’ voor affluiten knutselden De Rouck en Du Seuil een knappe combinatie in elkaar. Du Seuil zette goed voor richting Vanderschueren die in één tijd op doelman De Neve knalde. In de slotfase werd de score nog aangedikt tot 6-1. De Buyst ging de lijn af en vond in het centrum Schotte die op zijn beurt de doelwachter het nakijken gaf. En nog was het niet gedaan, want ook De Rouck kreeg nog een unieke mogelijkheid om een hattrick te noteren. De Neve kwam echter goed tussen.

Geelzwart pakt met duidelijke 6-1 cijfers de scalp van Moortsele en kan met een gerust gemoed de topper tegen Sint Denijs aanvatten.

Website en hosting door WAVI