3B: Saaie wedstrijd eindigt op scoreloos gelijkspel

Heusden – E.Houtem: 0-0

E.Houtem heeft dit seizoen niets meer te winnen of te verliezen zodat het ontspannen aan de partij kon beginnen. Heusden, daarentegen, staat op een vierde plaats gerangschikt en doet nog volop mee in de strijd om een eindrondeticket. Op papier was het dus duidelijk wie over de beste troeven beschikte, op het terrein was er weinig verschil te zien tussen beide teams.

De wedstrijd begon gelijk opgaand. De twee ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht maar geen van beiden kon doelkansen afdwingen. Op een paar uitzonderingen na zou het trouwens een rustige namiddag worden voor beide doelmannen. Het was tot in de 19’ wachten op de eerste doelkans. Een vrije trap werd door thuisspeler Van Damme doorgekopt naar de volledig vrijstaande De Tremerie, maar deze besloot zwak naast. Voor de bezoekers kreeg Beirens een goede mogelijkheid toen hij een te korte terugspeelbal op de keeper onderschepte. Joppe miste echter totaal zijn controle en zag de bal buiten gaan. Op het halfuur leed Lievens balverlies op het middenveld. Heusden counterde hierop snel en er was een goede ingreep van de teruggekeerde De Keyser nodig om Van Damme van een doelpunt te houden. Aan de overzijde zette Eendracht dan weer een mooie combinatie op. Via De Keyser en Beirens kwam de bal bij Van Wassenhove terecht. De aanvoerder stond echter met zijn rug naar het doel gekeerde en diende in een tijd uit de draai te besluiten. Zijn poging ging naast. Op slag van rusten noteerden wij de beste kans uit de eerste helft.  Verschueren kon een voorzet volledig vrijstaand inkoppen, maar dat was zonder de uitstekende ingreep van doelman Lauwerys gerekend zodat wij met 0-0 op het bord de rust ingingen.

In de tweede helft viel er zowaar nog minder te beleven dan in de eerste. Nadat Eendracht aanvoerder Van Wassenhove geblesseerd was uitgevallen creëerde de thuisploeg een geweldige kans in de 57’. Op een doorsteekpas door het hart van de geelzwarte defensie kwam De Wilde oog in oog met doelman Lauwerys te staan. Deze laatste bracht met een uitstekende reflex redding. De wedstrijd kabbelde rustig verder tot de laatste sensatie van de wedstrijd die in de 85’ plaats vond. Nadat een handspel van een plaatselijke middenvelder niet werd gefloten ging een paar seconden later de bal wel op de stip toen De Keyser voor exact dezelfde ingreep wel bestraft werd. Van Boven zette zich achter de bal, maar gerechtigheid geschiedde toen Lauwerys de goede hoek koos en redding bracht. Zo eindigde een zwakke partij op een logisch, scoreloos gelijkspel.

Website en hosting door WAVI