fbpx

3B: Periodetitel is binnen!

E.HOUTEM – OUDEGEM : 6-2

Tijdens de voorbije twee wedstrijden van E.Houtem sputterde de motor wat tegen. Toch werd de schade ten zeerste beperkt want deze speeldag kon geelzwart, mits een overwinning tegen Oudegem, de periodetitel binnen rijven. Daarvoor zou het echter zijn frivole spel van enkele weken geleden moeten terugvinden. Dat deed het ook, zei het pas in de tweede helft na deze met een achterstand te zijn ingegaan.

De thuisploeg begon als een speer aan de wedstrijd. Hooge kon het leer recupereren op het middenveld en speelde onmiddellijk in naar Du Seuil. Stef legde achteruit op de goed gevolgde De Rouck die in de armen van het bezoekend sluitstuk besloot. 5’ later kwam Wattez aan de tweede paal nipt te kort om een hoekschop van De Rouck in doel te verwerken. In de daaropvolgende fase was het wel raak. Geelzwart kreeg een terechte vrijschop, die door Hooge vanop 30 meter staalhard in de kruising werd gepoeierd, 1-0. Eendracht nam de touwtjes in handen. Zo kopte Van Steenbrugghe een voorzet van Van De Perre nipt voorlangs. In de 19’ haalde Meskens met een mirakelsave een kopbal van De Paepe van onder de lat. Aan de overzijde pakte Leboeuf uit met een kattensprong om een voorzetschot van Foucquart op de bovenkant van de lat te duwen. Op de daaropvolgende hoekschop schakelde Eendracht vliegensvlug om. Van Steenbrugghe veroverde de bal en stak door naar Hooge, die op zijn beurt de vrije ruimte benutte. Sebbe zette een één-tweetje op met De Paepe, waardoor de aanvallende middenvelder alleen voor doel kwam. De deksele Meskens pakte terug uit met een prachtige parade. Op het half uur hingen de bordjes echter in evenwicht. Een vrije trap van Van Den Berghe ging via het been van zowel De Rouck als Foucquart tegen de touwen, 1-1. De thuisploeg verdiende wel een voorsprong maar kon niet afwerken. Na samenspel tussen Du Seuil en Hooghe kwam de bal in de voeten van Van Steenbrugghe terecht. Jens knalde in één tijd, maar doelman Meskens had terug het laatste woord. Het lot was Eendracht niet gunstig gezind want het doelpunt viel aan de overzijde. Na dom Houtems balverlies kon Ekele te gemakkelijk oprukken. De aanvaller legde goed voor richting doelmond, alwaar Boterberg voor het lege doel de 1-2 enkel moest binnen leggen.

In de tweede helft tapte geelzwart onmiddellijk uit een ander vaatje. In de 51’ trapte de ingevallen Van Der Schueren op de vuisten van Mestens. 1’ later stak De Paepe door op Hooge die voorlangs schoot. Eendracht drukte en dat resulteerde in de 55’ in de gelijkmaker. Een voorzet van Van Steenbrugghe belandde via een bezoekend hoofd bij Van Impe die aan de tweede paal de 2-2 binnen schoot. 3’later klom Eendracht op voorsprong. Van Steenbrugghe vond aan de tweede paal het hoofd van De Paepe die de 3-2 binnen kopte. Aan de overzijde verscheen Callewaert alleen voor doel. Leboeuf dook tot twee maal toe goed in de voeten van de bezoekende aanvaller en voorkwam zodoende de gevreesde gelijkmaker. 22’ voor affluiten bokste Meskens een vrijschop van Van Steenbrugghe in de voeten van Du Seuil, die spectaculair in één tijd over besloot. Eendracht ging nu voluit op zoek naar het bevrijdende vierde doelpunt. De Rouck speelde Du Seuil vrij. Die behield het overzicht en terug legde op eerstgenoemde. Jens besloot nipt over. In de 80’ van de wedstrijd vond geelzwart dan toch het vierde doelpunt. Du Seuil speelde in bij Van Der Schueren die overhoeks op de paal besloot. De rebound was voor Du Seuil, alwaar Van De Meirssche met de hand het vierde doelpunt belette. De goed leidende scheids wees meteen naar de stip. In het tumult kreeg Meskens zijn tweede gele kaart. Nadien kweet Van Steenbrugghe zich van zijn taak en schoot de 4-2 binnen. Geelzwart zat nu op rozen en speelde volledig bevrijd. Van Der Schueren stak Van Steenbrugghe door, die het overzicht behield en op de rand van de zestien Hooge zijn tweede doelpunt aanbood. 1’ later trapte De Paepe een metertje over. En nog was het niet gedaan, want aanvoerder De Buyst slalomde rond drie bewakers en plaatste het leer perfect in het hoekje met de 6-2 eindstand tot gevolg. Na een lastige wedstrijd haalt geelzwart het met duidelijke cijfers van Oudegem en verovert het zo de eerste periodetitel. Het eerste vooropgestelde objectief, het behalen van de eindronde, is meteen al verwezenlijkt. Eendracht kan nu zonder stress rustig verder bouwen en zien waar het uitkomt.

 

Website en hosting door WAVI