fbpx

3B: Geelzwart kwijt zich van zijn taak

Oudegem - E.Houtem 0-3 

Alhoewel Oudegem in de onderste regionen gerangschikt stond wou dat niet perse zeggen dat Eendracht het cadeau zou krijgen. De ploeg uit het Dendermondse had namelijk nog punten nodig om het behoud te verzekeren en wou er bijgevolg voluit voor gaan. Het draaide echter anders uit want Eendracht boekte een relatief gemakkelijke zege.

Al van bij het aanvangssignaal zette geelzwart de thuisploeg onder druk. Reeds in de 2’ belandde de bal na een mooie combinatie tussen De Buyst en De Paepe bij De Smet. Gert haalde uit maar doelman Jarno Meskens stond op de juiste plaats en keerde het gevaar. In een volgende fase stak De Buyst gepast door naar Hooge die uit de draai in één tijd uithaalde maar nipt werd afgeblokt. Amper enkele ogenblikken later was er een goede tussenkomst van de doelman nodig op een schot van De Paepe. De thuisploeg bakte er maar weinig van en kwam niet in het spel voor. Toch duurde het tot de 30’ vooraleer Eendracht op een verdiende 0-1 voorsprong klom. Op aangeven van De Vos kwam De Paepe oog in oog met Meskens te staan. Marijn wou de thuisdoelman dribbelen, wat niet echt lukte. Toch viel de bal weer voor zijn voet en deze keer haalde de Houtemse spits verschroeiend uit. In de 35’ stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster. Yoni Meskens ging door op snelheid en werd door ver de uitgekomen De Backer gehinderd net buiten de zestienmeter. Met een gele kaart kwam het Houtemse sluitstuk goed weg. Devlieghere krulde het leer netjes naast de muur naar de benedenhoek, waar de bezoekende goalie prachtig redding bracht. 

In de tweede helft ging E.Houtem gewoon door op zijn elan. Toen De Rouck scherp en hard voor doel zette kwamen zowel Wattez als De Paepe nipt te kort om binnen te duwen. In de 52’ belandde een verre uittrap van De Backer over de thuisdefensie bij de alleen voor doel verschenen De Paepe terecht. Meskens was echter attent en bracht op nogal onorthodoxe wijze redding. 1’ later omzeilde Hooge de buitenspelval. Hij dribbelde de thuisdoelman en verkoos achteruit te leggen naar de goed gevolgde Du Seuil in plaats van zelf te besluiten. De harde schuiver van Stef werd echter door een plaatselijke verdediger op de doellijn gekeerd. Hier had het altijd 0-2 moeten staan. Ondanks het feit dat Oudegem iets beter in de wedstrijd kam lukte Eendracht in de 60’ toch de dubbele voorsprong. De Buyst lanceerde de snelle De Smet die alleen voor doel kwam en beheerst afwerkte. E.Houtem ging niet op zijn lauweren rusten en bleef er voor gaan. Du Seuil stak met een leep balletje De Buyst door de thuisdefensie. De bezoekende aanvoerder schoot vanuit een schuine hoek pal op Meskens. In de 69’ eindelijk nog eens thuisgevaar toen Yoni Meskens plots alleen voor De Backer verscheen. De plaatselijke aanvaller schoot onbesuisd naast. De bezoekers bleven wel veruit de meest dreigende ploeg. Zo kopte De Paepe door naar Du Seuil, die op zijn beurt De Buyst bediende. Davy besloot nog maar eens op Meskens. De rebound werd door Du Seuil ingeschoten, maar weer pakte het Oudegemse sluitstuk uit met een knappe redding. In de 83’ viel uiteindelijk toch het verdikt. Van Der Schueren liep zich knap vrij aan de eerste paal en kon zodoende een lage hoekschop van De Rouck in doel deviëren, 0-3. Nadat De Backer een pegel van Van Den Berghe vanonder de lat haalde was de laatste kans van de wedstrijd voor de bezoekers. Na een perfecte een-twee tussen Hooge en Du Seuil verscheen eerstgenoemde alleen voor Meskens. Sebbe had maar af te werken maar verkoos toch onbaatzuchtig opzij te leggen naar de wederoptredende Van Steenbrugghe. Iedereen gunde Jens zijn doelpuntje, behalve Meskens. De doelman gooide zich voor de bal en bracht alsnog redding.

Eendracht kweet zich van zijn taak en deed wat het moest doen, namelijk de drie punten mee naar huis nemen. Dat de score veel hoger had kunnen oplopen bevestigt alleen de goede prestatie van geelzwart.

Website en hosting door WAVI