fbpx

3B: Moeilijker dan verwacht

E.Houtem – De Pinte : 2-1

Voor leider E.Houtem zou een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter De Pinte geen problemen mogen opleveren. Toch is voorzichtigheid nog steeds de moeder van de porseleinenwinkel. De tegenstrever niet te veel onderschatten was bijgevolg de boodschap. En dat bleek ook nadrukkelijk het geval te zijn tijdens het wedstrijdverloop.

De eerste dreiging kwam van de bezoekers. De Borchgrave kreeg iets te veel ruimte en liep slim tussen de linies. Zijn schot ging een meter voorlangs. Eendracht had het knap lastig tegen de gemotiveerde rode lantaarn. Dat resulteerde in veel foutieve passes. Echter waren de betere kansen wel voor de Rebellen. In de 12’ lanceerde Hooge ploegmaat Du Seuil. Stef stak in één tijd door op Van Steenbrugghe, maar diens schot kon het bezoekend sluitstuk niet verontrusten. Op het kwartier kreeg de oprukkende De Moor de bal tot bij Van Der Schueren, die in één tijd op doel besloot. Vermassen pakte uit met een prachtige redding. 1’ later had diezelfde Vermassen terug het laatste woord op een stevig schot van Van Steenbrugghe. 10’ voor rusten kreeg aanvoerder De Buyst wat ruimte om de rechterflank. Davy vond in het centrum De Paepe, die eveneens op een sterke Vermassen besloot. Vlak voor rusten kwamen de bezoekers nog tot een kansje. Leboeuf stond pal op een schot van Rabaey.

Wie tijdens de rust te lang aan de toog blijven hangen was miste het eerste doelpunt van de wedstrijd, want vlak na de pauze klom geelzwart op voorsprong. Hooge legde terug op Van Steenbrugghe die op zijn beurt in het centrum van de zestien De Rouck vond. De middenvelder bleef kalm en schoot beheerst de 1-0 binnen. Nauwelijks 30 tellen later werd het ei zo na 2-0. Hooge werd door de buitenspelval gestuurd, maar zijn lob werd door Haeck op de doellijn gered. In de hieropvolgende corner, die snel door De Rouck werd genomen, vond Hooge aan de 2de paal  Van Der Schueren die nipt over knalde. Op het uur kreeg De Paepe wat ruimte. Zijn schot kon doelman Vermassen niet verontrusten. In de 62’ werd het 1-1. De bezoekers kregen een vrije trap, die door Haeck in de korte benedenhoek werd binnen getrapt. 2’ later vond De Rouck het hoofd van Van Der Schueren. Diens kopbal werd door Vermassen uit de verste hoek geranseld. 1’ later was het wel raak. Een fantastische pass van De Rouck zonderde Van Der Schueren alleen voor doel af. Arno bleef ijzig kalm en schoof beheerst de 2-1 binnen. Aan de overzijde belandde een verre pegel van Moors via de vingertoppen van Leboeuf op de dwarsligger. De Pinte zette nog een slotoffensief op, maar de inzet van Matthijs strandde op de vuisten van Leboeuf.

Eendracht boekt zo een zeer moeizame maar o zo belangrijke zege tegen hekkensluiter De Pinte, die gezien het spelpeil volgens ons onder zijn waarde gerangschikt staat. Volgende week moet het weer raak zijn, deze keer op het veld van Bottelare!

Website en hosting door WAVI