fbpx

3B: Met de hakken over de sloot

Melsen - E.Houtem: 0-1

Nadat Eendracht vorige week twee kostbare punten liet liggen kon het zich in de twee komende wedstrijden geen misstap meer veroorloven wou het de periodetitel binnen halen. Tegen hekkensluiter Melsen zou dat op papier geen probleem mogen zijn, maar dat was het thuis tegen Schelde ook niet en iedereen weet wat er daar in blessuretijd gebeurde!

Eendracht moest op het nieuw aangelegde, prachtige kunstgrasveld aantreden zonder sterkhouders De Buyst, gekwetst aan de schouder, en Hooge en Van Steenbrugghe, beiden geel geschorst. Toch waren het de bezoekers die de betere start namen en met goed combinatievoetbal hun stempel op de wedstrijd drukten. Melsen speelde wel heel gesloten waardoor er moeilijk kansen konden worden afgedwongen. In de 13’ kwam geelzwart er toch dichtbij. Schotte lanceerde De Moor die twee man voorbij snelde alvorens strak voor doel te brengen. Een plaatselijke verdediger kon net voor de aanstormende De Paepe ontzetten. In een volgende fase mocht Du Seuil een vrije trap nemen. De Rouck kopte een metertje naast. Eendracht bleef druk ontwikkelen en probeerde al combineren door de dubbele afweergordel van de thuisploeg te geraken. Gemakkelijk was dit echter niet. Toch lukte het op het halfuur wel. Op een hoekschop van De Rouck ging doelman Vandevyver onder de bal door. De Moor toornde boven zijn belager uit en kopte aan de tweede paal mooi binnen. De scheids zag echter een ingebeelde duwfout van Thomas op Van De Walle en keurde het zuivere doelpunt af. In de 34’ stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster. Banovic trachtte met een verre lob doelman Leboeuf te verschalken maar zijn poging ging ver over. In de snelle omschakeling verscheen De Paepe alleen schuin voor doel. Marijn besloot in het zijnet. Amper 1’ later mocht Eendracht een hoekschop nemen. De Rouck vond voorbij de tweede paal het hoofd van De Moor die terug kopte tot bij De Paepe. De Houtemse topscorer kopte op zijn beurt hard in maar zag zijn poging op de onderkant van de deklat sterven. Net voor rusten werd een duwfout op Du Seuil net buiten de zestienmeter bestraft. Stef zette zich zelf achter de bal en zag zijn afgeweken vrije trap centimeters naast de paal buiten hobbelen.

De tweede helft was amper afgetrapt toen De Paepe tegen de zijlijn foutief werd afgestopt. De Rouck krulde de vrije trap heerlijk rechtstreeks in de kruising en bracht zo zijn team 0-1 voor. Wie dacht dat Eendracht nu vrij spel zou krijgen kwam bedrogen uit. Melsen veranderde van tactiek en kroop langzamerhand uit zijn verdedigende schelp. Trossaert besloot in de armen van Leboeuf. Eendracht kwam er soms scherp uit. Zo ook in de 55’ toen Du Seuil de goed gevolgde Van De Perre diep stak. Glenn zette strak voor doel naar De Paepe, maar doelman Vandevyver anticipeerde uitstekend op het bezoekende gevaar. 3’ later ging de thuisploeg in de aanval, weer met een poging tot lange bal in de rug van de bezoekende defensie. Centrale verdediger De Schrijver schermde goed af en incasseerde een duidelijke duwfout in de rug. De scheids liet echter onbegrijpelijk verder spelrn waardoor Trossaert vanuit vrije positie mocht uithalen. Gelukkig stierf zijn schot op de paal. Dit was het signaal voor de thuisploeg om het gaspedaal nog verder in te drukken en geelzwart het spel te laten ondergaan. De Meyere schilderde een hoekschop op het hoofd van Moreels die mooi naar de benedenhoek kopte. Leboeuf redde met een knappe safe de meubelen voor de bezoekers. De bezoekers lieten zich evenmin onbetuigd. Nadat Schotte de bal nipt naast krulde strandde een afstandsschot van Van Impe op de bovenkant van de deklat. Melsen zette nog eens alles op alles in een slotoffensief en verdiende misschien wel een doelpunt. Bezoekend doelman Leboeuf speelde echter een uitstekende partij en redde nogmaals de meubelen na geharrewar op een hoekschop. Toch was de beste kans van de tweede helft nog voor Eendracht. De Rouck zette een snelle counter op en bediende De Paepe. Marijn legde onbaatzuchtig terug op Van Der Schueren die keihard uithaalde. Met gevaar voor eigen ledematen smeet doelman Vandevyver zich op de bal en bracht zodoende redding. Dit was tevens het laatste wapenfeit uit een al bij al mindere wedstrijd.

E.Houtem speelde een goede eerste helft waarin het geduldig en met goed combinatievoetbal de dubbele gordel van de thuisdefensie trachtte te ontwrichten. In de tweede helft kregen wij een totaal ander spelbeeld te zien en verviel geelzwart weer in dezelfde fouten als voorheen. Gelukkig kon het stand houden zodat er volgende week voor eigen publiek voluit voor de periodetitel kan gestreden worden.

 

Website en hosting door WAVI