3B: Leider pakt volle buit in tweede dolle minuten

E.Houtem - Latem: 1-2

Geelzwart had na de zware uitnederlaag tegen Cercle Melle iets recht te zetten voor de fanatieke thuissupporters. Op de 2de Footlunch van het seizoen ontvingen de Rebellen leider Latem. Sowieso geen gemakkelijke klus voor Eendracht, die echter op zijn beurt een scherprechter kon spelen in het titeldebat.

En de thuisploeg begon vrij sterk aan de wedstrijd. De Buyst lanceerde een voorzet naar de tweede paal, alwaar de vrijstaande Van De Bossche nipt zijn controle miste. Na 7’ klom Eendracht op voorsprong. Van Wassenhove controleerde het leer en bediende Hooge. Sebbe stak vervolgens goed door richting De Meyer, die aan de penaltystip het hoofd van Van Den Bossche vond. Brian kopte overhoeks binnen. Aan de overzijde moest ook Lauwereys zijn kunde bewijzen. Met een beenveeg neutraliseerde hij een schot van Vermeulen. In de 18’ was het terug aan de thuisploeg. Van Impe bediende Van Den Bossche die vervolgens in één tijd over schoot. De leider kreeg geen voet aan de grond. De thuisploeg was de betere ploeg maar kon dat overwicht niet verzilveren in doelrijpe kansen. Uiteindelijk kreeg Eendracht toch het deksel op de neus.. Op 2 minuten tijd draaide Latem de wedstrijd volledig om. Doelman Lauwereys miskeek zich ei zo na op een voorzet van Goeteyn. Gelukkig voor de Houtemse doelwachter ging het leer naast. In de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Masscho knalde de hoekschop van Naudts binnen. Eén minuut later bediende Van Keymeulen vanop links De Wilde die eveneens  in één tijd de 1-2 tegen de touwen knalde.

Eendracht kwam met goede moed uit de kleedkamers. Van Den Bossche werd afgezonderd voor doel, maar knalde op de benen van Helin. Eendracht en Latem legde goed voetbal op de mat, maar het resulteerde niet in echte doelkansen. Op het uur lanceerde Meert Van Den Bossche die voorlangs trapte. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. In de 73’ kwam Vermeulen alleen voor doel. De aanvaller trapte onbedeesd op de vuisten van  Lauwereys. 1’ later kreeg diezelfde Vermeulen terug een dot van een kans. De aanvaller verscheen voor Lauwereys, maar Kersten pakte uit met een uitstekende parade. Eendracht probeerde wel, maar geraakte helaas niet aan de doelmond. In de slotfase werd het ei zo na 2-2. Een mislukte voorzet van Vanderschueren belandde op de bovenkant van de lat. Een zeer verdienstelijk geelzwart werd op 2’ tijd schaakmat gezet door de leider, die met de drie punten richting het Gentse vertrok.

Website en hosting door WAVI