fbpx

3B: Leider boekt een verdiende zege

E.Houtem – St-Denijs : 2-4

Na de onverwachte nederlaag op het veld van Moortsele was Eendracht verplicht om te winnen van rechtstreekse concurrent Sint Denijs om in de running voor de titel te blijven. De Gentenaars konden echter ook een uitstekende zaak doen en zouden dus alles op alles zetten om de drie punten en een serieuze optie op de oppergaai mee naar huis te nemen.

De thuisploeg nam een droomstart. Een verre voorzet van Du Seuil werd door Ritiere in de zestien met de hand beroerd met een logische strafschop tot gevolg. Van Der Schueren zette de elfmeter netjes om en meteen stond de 1-0 op het bord. Eendracht eiste in de beginfase het balbezit op, maar kon niet echt gevaar creëren. Aan de overzijde stak Brouwers ploegmaat De Keyser door het hart van de defensie. De aanvallende middenvelder liet het Houtemse sluitstuk kansloos doch het feest ging niet door wegens nipt buitenspel. In de 22’ klommen de bezoekers wel op gelijke hoogte. Na een miscommunicatie tussen De Moor en Wattez zette De Keyser zijn voet tegen het leer, 1-1. 2’ later dribbelde diezelfde De Keyser het volledige middenveld van geelzwart. De bezoeker stak op het gepaste moment door richting Van Mierlo die met een schuiver De Backer kansloos liet, 1-2. Eendracht reageerde meteen en bracht de stand weer in evenwicht. Hooge recupereerde de bal en bediende De Paepe. De aanvaller behield het overzicht en stak door naar Du Seuil, die het leer wondermooi in de verste hoek deponeerde. 5’ voor de koffiepauze werd het spel stil gelegd. Scheidsrechter Van Schoorisse liep een blessure op en kon niet meer verder. Hij werd vervangen door de eerste lijnrechter. Vlak voor rusten kreeg Hooge een beetje ruimte. Sebbe draaide zich vrij en lanceerde een pegel richting doel. Doelwachter Pieters was geklopt, maar de lat bracht redding voor de bezoekers. 1’ later trapte De Buyst vanop 40 meter richting doel. Ook zijn inzenden ging nipt naast de kooi.

Na de pauze trok geelzwart ook meteen ten aanval. De Rouck lanceerde Hooge die oog in oog kwam met Pieters. Het bezoekend sluitstuk hield met een goede parade de 2-2 op het bord. Nadien verwaterde het spel. Eendracht eiste het balbezit op en de bezoekers gluurden op de uitbraak. En dat loonde ook voor de leiders. Snauwaert legde een vrije trap voor de voeten van de ingevallen Schoonjans die de 2-3 simpel binnenschoof. 5’ later was de kous af voor de thuisploeg. De Rouck legde net buiten de zestien Brouwers neer en kreeg op die manier zijn tweede gele kaart onder de neus. Brouwers zette zich achter de bal maar knalde op de muur. De rebound belandde vij Martens die aan de 2de paal de vrijstaande Van Mierlo vond en die kopte de 2-4tegen de netten. Eendracht was met de numerieke minderheid niet meer bij machte om te reageren. De leider kwam, zag en overwon. Dankzij de verdiende zege loopt St-Denijs zeven punten uit en ligt de weg naar de titel open. Eendracht, dat door het verlies van de naaste achtervolgers toch op de tweede plaats blijft staan, richt nu misschien best zijn pijlen op de eindronde, alhoewel men nooit weet in het voetbal.


Website en hosting door WAVI