fbpx

3B: Gevleide zege houdt geelzwart in het zog van de leider

Heusden - E.Houtem: 1-3

Eendracht is aan een sterk seizoensbegin bezig en won 6 van de 7 duels. Een gevolg aan de zegereeks breien was echter niet evident want tegenstrever Heusden is een sterk geheel dat bovendien het niet te onderschatten thuisvoordeel genoot.

De beginfase verliep gelijkopgaand, maar langzamerhand nam de thuisploeg het initiatief in handen. De mindere staat van het veld liet weinig combinatievoetbal toe, en laat dat nu net de sterkte zijn van geelzwart. Het was dan ook niet onlogisch dat de eerste kans van de wedstrijd op het conto van de thuisploeg kwam te staan. Een hoekschop van Neirynck werd ingekopt. Doelman Leboeuf redde met de voet. De afvallende bal werd door De Wilde naast geschoten. In de 10’ mocht François een vrije trap nemen van net buiten de zestienmeter. Zijn kanonbal stierf op de vuisten van Leboeuf. Eendracht onderging het spel van de thuisploeg maar kon in de 13’ toch tegenprikken. Een poging van Van Steenbrugghe werd door sluitstuk Fiers in hoekschop gewerkt. Du Seuil bracht de bal voor doel waar De Rouck aan de eerste paal onhoudbaar de 0-1 binnen kopte. De voorsprongstreffer gaf de bezoekers wat meer moed. De Paepe kon zich in een volgende fase mooi vrij draaien alvorens over te besluiten. De bezoekende vreugde was echter van korte duur, want in de 17’ klom Heusden al op gelijke hoogte. Na dom bezoekend balverlies op het middenveld werd Neirynck in het straatje gestuurd. Oog in oog met Leboeuf gekomen was het deze laatste die aan het langste eind trok. Yannick redde het inzenden van de thuisaanvaller, maar de bal viel voor de voeten van De Tremerie die alsnog kon binnen duwen. Eendracht schoot eindelijk wakker en ging Heusden onder druk zetten. De Paepe legde met de borst af naar Du Seuil die over schoot. In de 25’ mocht dezelfde bezoeker een vrije trap nemen van net buiten de zestienmeter. Stef krulde het leer over de muur naar de benedenhoek alwaar Fiers redding bracht maar de bal moest lossen. In het geharrewar dat daarop volgde kon De Moor de 1-2 binnen duwen. Op het halfuur weer een schitterende bezoekende aanval. Van Steenbrugghe zette de actie op alvorens Hooge te bedienen. Die legde achteruit naar Du Seuil die over schoot. Net voor rusten werd De Paepe alleen voor doel afgezonderd. Fiers ging echter gepast in de voeten en bracht zodoende redding.

Het eerste kansje in de tweede helft was voor Heusden. De Tremerie bediende Teerlinck die zich knap vrij draaide maar dan onbesuisd over schoot. In de 52’ verscheen uitblinker De Tremerie alleen schuin voor doel. De aanvaller treuzelde echter iets te lang zodat De Moor kon afblokken. Iets later kon Eendracht gevat counteren. De Buyst bracht hard voor doel waar De Paepe een voetje te kort kwam. De bal ketste wel af op het been van thuisverdediger Eeckhout en ging maar een paar centimeters naast de paal buiten. Hierna was het weer aan de thuisploeg. De Tremerie verscheen alleen voor Leboeuf en lobte het bezoekende sluitstuk. Gelukkig kon aanvoerder De Buyst met een ultieme sliding de bal van de lijn vegen. Eendracht liet zich vangen aan het holderdebolder spel van de thuisploeg, die wel aanspraak mocht maken op een doelpunt. De Tremerie kon vrij aanleggen maar werd deze keer in extremis afgeblokt door Wattez. François schoot dan weer een goede mogelijkheid hoog over. In de 86’ kwamen de bezoekers er nog eens goed uit. Een snelle counter over Schotte en Van Der Schueren werd door De Paepe doorgespeeld naar De Rouck. Jens kwam oog in oog met Fiers te staan maar besloot op zijn beurt over. 1’ later was het gloriemoment van Hooge bijna aangebroken. Sebbe pakte uit met een lob vanop 40 meter. De thuisdoelman was verrast maar kon de bal toch met de vingertippen beroeren en via de deklat redding brengen. In een slotoffensief versierde de thuisploeg in de 91’ een hoekschop. Iedereen, inclusief de doelman, werd naar voor gestuurd. Eendracht sluitstuk Leboeuf bokste de corner goed weg. De bal werd door Hooge gerecupereerd en die stak onmiddellijk diep richting Van Der Schueren die op een leeg doel mocht afgaan en eenvoudig de 1-3 eindstand binnen leggen.

Eendracht beleefde een zeer moeilijke namiddag en nam de felbegeerde drie punten mee naar Houtem. De thuisploeg bleef met een wrang gevoel achter want ze hadden echt wel een gelijkspel verdiend.

 

Website en hosting door WAVI