fbpx

3B: Geelzwart zet topper naar zijn hand

Laarne-Kalken - E.Houtem: 0-2

Na het puntenverlies van leider Sint Denijs vorige week, was de hoop op de titel nog niet verdwenen voor geelzwart. Om aanspraak te blijven maken, mocht het echter geen punten laten liggen op het veld van Laarne-Kalken, de derde in de stand. Geelzwart miste de geschorsten De Moor, Schotte en Van Impe, maar zag wel Hooge en De Rouck terugkeren.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in de aanvangsfase van de wedstrijd. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Hooge speelde in de 10’ door op Du Seuil. De flankspeler legde terug op aanvoerder De Buyst, die op zijn beurt het leer naar de tweede paal verstuurde. De Paepe kwam nipt te kort om via het hoofd de bal in het doel te koppen. 1’ later trapte diezelfde aanvaller nipt naast. Aan de overzijde schoot Van Rysselberghe pal in de handen van De Backer. Eendracht was iets beter en creëerde nog een aantal kleine kansen. Zo kopte Wattez halfweg de eerste helft naast. 1’ later sprong een thuisverdediger in de bres voor doelwachter Van De Vyvere en hield met het hoofd een inzet van De Paepe uit de doelmond. Eendracht duwde door. Du Seuil vond De Rouck, alwaar Van De Vyvere goed plat hing op diens kopbal. Vlak voor rusten lanceerde De Buyst een snelle voorzet richting Du Seuil die spectaculair in de volley over besloot.

Na de pauze was het onmiddellijk prijs voor de sterke bezoekers. De ingevallen De Vos vond de kruin van Van Der Schueren die wondermooi overhoeks de 0-1 in de verste hoek deponeerde. 2’ later was er een reactie van de thuisploeg. Op de linkerflank werd Van Waeyenberghe diep gestuurd. De voorzet werd door De Vos geneutraliseerd. Op het uur werd Van Der Schueren gelanceerd. Arno ontdeed zich van zijn bewaker en schoot richting doel. Het thuissluitstuk pakte uit met een mooie redding. Aan de overzijde kopte De Clercq een voorzet van Pauwels nipt naast. 25’ voor affluiten klom Eendracht op een dubbele voorsprong. Van Der Schueren zette zich goed door en bediende de doorgebroken Hooge. Sebbe rukte op en legde niet egoïstisch terug op De Paepe. De aanvaller stak het leer tussen de paal en de doelman, 0-2. Eendracht was baas. Enkele minuten later werd een scherpe vrijschop van Du Seuil, door Van Der Schueren vanop een tweetal meter naast gekopt. De bezoekers controleerden en speelden de wedstrijd rustig uit. Eendracht boekt een meer dan verdiende en belangrijke zege op de naast achtervolger. Laarne Kalken komt op vier punten, maar door de late overwinning van leider Sint Denijs blijft de kloof met de koploper eveneens vier eenheden.

Website en hosting door WAVI