fbpx

3B: Geelzwart wint overtuigend

E.HOUTEM – VC ZWIJNAARDE : 5-1

Met VC Zwijnaarde kreeg Eendracht voor de tweede week op rij een gevaarlijke klant voorgeschoteld. Na het spektakelstuk van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen in de Kloosterstraat, maar tegen dit sterke team zou het allesbehalve gemakkelijk worden, zo dacht men althans.

Doelwachter Hadzihasonivic moest vlak voor de wedstrijd forfait geven wegens een blessure, waardoor Leboeuf terug in doel verscheen. De bezoekers namen in de aanvangsfase de wedstrijd in handen, maar konden weinig gevaar creëren. Het was echter de thuisploeg die in de 10’op voorsprong klom. Een haarfijne lange bal van Hooge werd volledig foutief berekend door de bezoekende verdediging. De Paepe controleerde het leer perfect en liet met een mooie schuiver het bezoekend sluitstuk kansloos, 1-0. Nog geen minuut later stond de dubbele voorsprong op het bord. Van Steenbrugghe stak gepast door op Du Seuil, die op zijn beurt aan de tweede paal de kruin van de volledig vrijstaande De Paepe vond. Nog voor het kwartier was het ei zo na 3-0. Een vrije trap van Van Steenbrugge werd door Wattez in één tijd op de slof genomen. Doelwachter Buyck voorkwam met een ultieme reflex de 3-0. Eendracht was heer en meester en zette de wedstrijd volledig naar zijn hand. Ongeveer halverwege de eerste helft legde De Paepe goed terug op Beirens, die een metertje naast schoot. Aan de overzijde kopte aanvoerder Dobbelaere op zijn beurt naast op een voorzet van Sesay. Een kwartier voor rusten klom de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. Na een mistasten in het Gentse middenveld kwam De Paepe in balbezit. De Houtemse spits behield het overzicht en bediende Du Seuil die het leer in de verste hoek schoof. De thuisploeg bleef druk zetten. Du Seuil stak door richting Van Steenbrugge die echter te weinig kracht op de bal kon zetten om Buyck te bedreigen. 1’ voor rusten ging Du Seuil de lijn af. Stef legde goed terug op De Paepe die onbegrijpelijk zijn schot miste. Niet getreurd echter, want nauwelijks 30 seconden later lanceerde Du Seuil met een geniaal lobje diezelfde De Paepe. De aanvaller was sneller dan de doelwachter en legde eenvoudig de 4-0 ruststand tegen de touwen.

De bezoekers kwamen zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. Nauwelijks 2’ ver kreeg Afari veel ruimte en knalde de 4-1 overhoeks binnen. 7’ later haalde de ingevallen Pauwels hard uit. Leboeuf moest uitpakken met een prachtige redding om de 4-2 van het scorebord te houden. De bezoekers namen nu volop het initiatief. Pauwels vond op heerlijke wijze De Meulenaere op de linkerflank. Leboeuf kwam goed tussen op zijn eerste poging, maar was kansloos op de tweede inzet. Gelukkig voor geelzwart ging de bal aan de verste paal centimeters voorlangs. Eendracht had het moeilijk maar kon op het half uur wel de beslissing forceren. Een lage hoekschop werd door Wattez aan de eerste paal doorgelaten. De Paepe stond op de goede plaats en knalde de 5-1 tegen de touwen. 20’ voor affluiten zette Hooge zich goed door op de rechterflank. Sebbe leverde een uitstekende voorzet af richting Schotte die echter onbesuisd over schoot. Eendracht speelde gedecideerd de partij uit. De bezoekers konden na het vijfde doelpunt geen weerwerk meer bieden. Na de spektakelwedstrijd op het veld van Sint Denijs, dient E.Houtem van antwoord door een titelkandidaat met overduidelijke 5-1 cijfers terug naar huis te sturen.

 

Website en hosting door WAVI