fbpx

3B: Geelzwart sleept alsnog driepunter uit de brand

E.HOUTEM - HEUSDEN : 2-1

Na een verdiende maar moeilijke uitzege bij Schelde, bleef de opdracht voor geelzwart simpel. Om de druk op leider Sint Denijs hoog te houden, moest er eveneens gewonnen worden van Heusden. Eendracht miste defensieleider Wattez, en uiteindelijk moest ook Van Impe forfait geven. Niettemin gingen de troepen van coach Poep voluit voor de drie punten.

Het eerste kansje was voor de bezoekers. Francois kon aanleggen van buiten de zestien. Doelwachter De Backer schatte het gevaar goed in en zag het leer een meter naast belanden. Aan de overzijde lanceerde De Buyst een goede cross pass richting De Vos. Gianni legde goed terug naar het centrum waar Hooge nipt te kort kwam om te besluiten. In de 29’ knutselde Eendracht een mooie aanval in elkaar. De Buyst bediende vanop de rechterflank De Paepe, die op zijn beurt goed kaatste richting Du Seuil. Stef trapte in de draai, maar zijn poging stierf op de lat. In een zeer flauwe eerste helft had de thuisploeg weliswaar overwicht doch echte grote kansen bleven uit.

Eendracht kwam met een andere mentaliteit uit de kleedkamer en ging volop op zoek naar de openingstreffer. In de 52’ lanceerde De Vos een goede bal richting Hooge. Sebbe controleerde het leer perfect en kon via tussenstation De Paepe maatje Du Seuil bedienen. Stef twijfelde niet en trapte via een ongelukkig opgestelde Notte de bal hoog in doel, 1-0. 2’ later knutselden De Paepe en Hooge een knappe eentwee in elkaar. Het schot van De Paepe werd met een kattensprong gered door doelman Notte. Eendracht was nu gelanceerd. De Buyst ging de lijn af en ontdeed zich van twee bewakers. Notte had het laatste woord en bracht ternauwernood redding. Aan de overzijde moest de De Vos alle hens aan dek zetten om het leer van de lijn te keren alvorens De Wilde kon besluiten. Na een spetterende aanvangsfase verwaterde het spel ietwat. Eendracht hield controle, maar kon geen kansen af dwingen. Ook de bezoekers waren niet bij machte om te reageren. In de 82’ vloog een schot van Francois hoog over. In de slotfase klom Heusden uit het niets op gelijke hoogte. Neirynck schilderde een vrije trap tegen de dwarsligger. De bal viel met een gelukje voor de voeten van Lamote, die de 1-1 binnen stak. In de absolute slotfase trok geelzwart alsnoch het laken naar zich toe. Invaller De Smet kreeg de bal in de zestien, ontdeed zich vervolgens van zijn bewaker en knalde rustig de 2-1 eindstand binnen.

Geelzwart boekt een verdiende maar moeizame zege en houdt op die manier de druk op leider Sint Denijs.

Website en hosting door WAVI