fbpx

3B: Geelzwart scoort vlot in het Kermisweekend

Massemen - E.Houtem: 1-10

Geelzwart stond op zaterdagavond voor één van de dichtste verplaatsingen van het seizoen, in Massemen. De tweede gerangschikte tegen de negende, maar wel met amper 3 punten verschil. Massemen verloor vorige week met 4-1 en was vermoedelijk op revanche uit, voor de Houtemnaren kwam het er op neer de lijn door te trekken na de ruimte overwinning van vorige week. De zeer mooie, doch natte grasmat deed al vermoeden dat het er bij wijlen snel kon aan toe gaan.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van geelzwart. Na een één-tweetje kon Hooge van iets buiten de 16 aanleggen, maar zijn schot zoefde rakelings naast. 2' later kwam ook Massemen voor het eerst dreigen, maar ook Schollaert zag zijn bal net naast gaan. In de 10' had Eendracht absoluut op voorsprong moeten komen wanneer Van Der Schueren in de zone van de waarheid de bal tot bij Van Steenbrugghe stak, maar die kwam centimeters te kort om binnen te tikken. Niet getreurd echter, want in de 16' was het wel raak. De Buyst lanceerde Du Seuil over de flank, die speelde door naar Hooge die op zijn beurt doortikte naar Van Der Schueren, en Arno had de bal maar binnen te leggen: 0-1! Amper 5 minuten later had de voorsprong kunnen verdubbeld worden na geharrewar voor het doel van Massemen, maar deze keer schoot Van Der Schueren onbegrijpelijk naast. Dan maar een assist in de plaats een paar minuten later: Arno legt terug naar Hooge die de 0-2 eenvoudig binnentikt. 2' later was het meteen weer prijs: Du Seuil gooit de bal voor doel waar Van Der Schueren de 0-3 scoort! Massemen kon geen vuist maken en Eendracht ging door op zijn elan: na 32' werd Hooge het straatje ingestuurd en stiftte hij doelman Van De Velde, die met de vingertippen de bal nog nipt in hoekschok kon deviëren. 2' later was het toch weer raak wanneer diezelfde thuisdoelman maar net op tijd kwam om een terugspeelbal weg te werken, maar die pardoes in de voeten van Van Steenbrugghe trapt. Jens bedankte en trapte van op afstand de 0-4 in het lege doel. Pas na 36' kon Massemen milderen: Helderwert werkt een hoekschop binnen en brengt de stand zo op 1-4. Eendracht liet de rol wat los en komt op slag van rusten nog héél goed weg, wanneer diezelfde Heldewert een voorzet van op de kleine baklijn over trapte. 

Eendracht kon in de tweede helft dus maar beter geconcentreerd aanvangen, en of ze dat deden: na 47' stond de 1-5 al op het bord. Du Seuil brengt de bal tot bij Van Der Schueren, die legt de bal terug en Van De Perre schiet binnen! Geelzwart controleerde de wedstrijd rustig, en na 66' deed het er nog een doelpuntje bij: Du Seuil werd prachtig diepgestuurd en kwam alleen voor doelman Van De Velde. Zo'n kans laat hij niet snel liggen: 1-6! 5' later ging Van Der Schueren nog eens zijn kans, maar deze keer kon de thuisgoalie de bal wel uit zijn doel houden met een mooie parade. Met nog ruim een kwartier te gaan ging het nog moeilijker worden voor de thuisploeg, wanneer Daems zijn tweede geel karton in amper 5' tijd onder de neus kreeg, Massement nog voort met 10. Geelzwart loste de gas niet meer en in de 76' werd de score nog groter, wanneer Hooge teruglegde naar De Buyst, die van op 20 meter afstand heerlijk droog binnenknalde: 1-7. Nog 5' later besloot Du Seuil er nog eentje bij te doen: in één beweging kapte hij naar binnen en zette hij twee man in de wind, alvorens de 1-8 in de korte hoek te leggen. En het was nog niet gedaan, want na 86' werd De Buyst foutief afgestopt binnen de 16 meter. Van Der Schueren zet zich achter de bal en legt de elfmeter binnen: 1-9. Vorige week scoorde de vandaag afwezige De Paepe vier keer, "dat kan ik ook" moet Van Der Schueren gedacht hebben: na 88' wordt hij aangespeeld en neemt hij de bal wel erg mooi mee, waarna hij de 1-10 eindstand tegen de netten schoot.

Geelzwart verloor de afgelopen jaren nog maar zelden in het Houtemse kermisweekend, maar een doelpuntenkermis op verplaatsing hadden we niet meteen verwacht. Het is nu vooral de boodschap om de voetjes op de grond te houden: volgende week komt met Laarne-Kalken opnieuw een titelkandidaat op bezoek in de Kloosterstraat.

 

Website en hosting door WAVI