fbpx

3B: Geelzwart omzeilt gevaarlijke klip

3B: KVV Schelde - E.Houtem 1-3

Na de overwinning van leider Sint Denijs op het veld van Laarne Kalken was de opdracht voor geelzwart redelijk eenvoudig. De drie punten moesten absoluut mee naar de Kloosterstraat. Eenvoudig zou dit allesbehalve worden, want de stevige wind en het zware veld lieten onmogelijk goed voetbal toe. Tot overmaat van ramp viel Schotte in de opwarming uit.

Het eerste kansje van de wedstrijd viel in de 5’. De Paepe zette vanop de flank voor richting Du Seuil, die zijn schot via het been van Maesele naast zag belanden. Aan de overzijde was flankspeler Moyou erg bedrijvig met enkele fraaie bewegingen. Doelman De Backer was attent op enkele verre inworpen van Bontinck en plukte op die manier een paar ballen uit de lucht. Door de sterke wind viel een vrijschop van Meulenijzer ei zo na in doel. In de 22’ werd Mathias gelanceerd. De aanvaller vertrok duidelijk in buitenspelpositie, maar mocht van de grensrechter richting doel stormen. De Schrijver las het spel goed en haalde het leer uit de voeten van de spits. Aan de overzijde viel een afvallende bal voor de voeten van De Rouck. Jens besloot in één tijd maar Vanden Bogaerde kon het leer in twee tijden klemmen. Vlak voor rusten werd De Paepe op 20 meter van het doel foutief gestuit. De Rouck zette zich achter de bal en schilderde het leer, gedragen door de wind, enig mooi in de rechter winkelhaak, 0-1.

In de tweede helft blies de wind in het voordeel van de bezoekers. Beirens speelde De Vos aan. Die ontdeed zich van Cobbaert alvorens af te drukken. Het thuissluitstuk stond goed opgesteld en kon de poging van Gianni eenvoudig klemmen. Geelzwart nam nu meer het initiatief in handen. Een half uur voor affluiten kreeg Van Der Schueren een dot van een mogelijkheid. De aanvaller werd door De Rouck het straatje ingestuurd. Arno trapte goed richting doel, maar Vanden Bogaerde bewees zijn kunde en hield met een kattensprong de 0-1 op het bord. Nauwelijks 1’ later stond de dubbele voorsprong wel op het scorebord. Een vrije trap van Du Seuil werd door het thuissluitstuk met de vingertoppen tegen de lat geduwd. De rebound viel voor de voeten van Wattez die echter zijn schot miste. De herneming was voor Du Seuil, die aan de tweede paal de vrijstaande De Paepe vond. Marijn trapte staalhard de 0-2 binnen. In de 65’ kreeg Beirens wat vrijheid. Zijn schot ging een metertje naast. Aan de overzijde dreigde Messaoud, maar zijn inzet kon doelwachter De Backer niet verontrusten. 12’ voor het eindsignaal haalde Van Hauwermeiren een hoekschop van Du Seuil van de doellijn. Eendracht zocht een derde doelpunt. Du Seuil zette De Paepe voor doel, maar Vanden Bogaerde had alweer het laatste woord. De rebound van Du Seuil vloog in het zijnet.  In plaats van 0-3 stond het plots 1-2. Dierickx ging gezwind zijn bewaker voorbij en vond aan de strafschopstip Mathias die de bal mooi in doel devieerde. Eendracht was niet aangeslagen en brak nog eens uit op de counter. Van Der Schueren ging de lijn af en behield het overzicht. Helaas was zijn pass voor de oprukkende Hooge iets te hard. Nauwelijks enkele tellen later was de wedstrijd beslist. De ingevallen Van Impe vond Van Der Schueren die met een gekruist schot de 1-3 in het mandje legde. In de absolute slotfase kregen de bezoekers nog een kans op een vierde doelpunt. Van Impe trapte iets te zwak naar een lege doelmond, alwaar thuisverdediger Van Lippevelde de bal van de lijn kon keren.

In zeer moeilijke omstandigheden omzeilt geelzwart een lastige klip. De Rebellen boeken een verdiende zege tegen KVV Schelde en houden zo de druk op leider Sint Denijs hoog. In de komende twee weken staan met Heusden (zaterdag) en Melsen (Bacchuszondag) twee belangrijke thuiswedstrijden op het programma.

Website en hosting door WAVI