fbpx

3B: Geelzwart gooit titelstrijd terug open.

E.Houtem – Massemen : 5-1

Tegen hekkensluiter Massemen zou E.Houtem op eigen veld normaliter vlot de zege moeten kunnen binnen halen. Voetbal is echter geen exacte wetenschap en verrassingen zijn schering en inslag. Toch werd deze keer de logica gerespecteerd en won de vice-leider verdiend van de laatste in de rangschikking.

De bezoekers gingen voortvarend van start. De hekkensluiter legde enkele mooi combinaties op de mat, maar het ontbrak hen echter aan efficiëntie in de laatste pass waardoor de geelzwart defensie niet in de problemen kwam. Halfweg de eerste helft kreeg de rode lantaarn een klein kansje. De Lassasie werd vanop de rechterflank goed aangespeeld, maar de spits miste zijn schot en schoot een meter of twee voorlangs. Aan de overzijde trilden de netten wel. Een vrije schop van Du Seuil werd door Van Impe perfect met het hoofd in doel verlengd, 1-0. Nauwelijks twee minuten later stond het 2-0 toen doelwachter Van Beersel zich miskeek op een plaatsbal van De Buyst. De bezoekers reageerden vrijwel meteen. Een raket van Janssens vloog voorbij een verbouwereerde De Bakker in de verste kruising binnen, 2-1. Aan de overzijde bediende Schotte De Paepe. De aanvaller wachtte iets te lang waardoor Van Beersel met een goede beenveeg redding kon brengen. Eendracht zocht de dubbele voorsprong. Zowel Van Impe als Du Seuil kwamen nipt te kort om te besluiten. Op slag van rusten werd De Paepe van de sokken gelopen op de rand van de 16. Beirens zette zich achter de bal, maar knalde aan de verkeerde kant van de paal het leer buiten.

5’ na de pauze kwam Van De Perre met een gelukje in balbezit. De flankverdediger knalde vanuit een scherpe hoek onbesuisd over. In de 56’ legde Schotte gepast terug op Van Impe die in één tijd naast schoot. Iets na het uur klom Eendracht Houtem op een geruststellende 3-1 voorsprong. Een voorzet vanop rechts werd goed gecontroleerd door De Paepe.  De aanvaller behield het overzicht en legde terug op Du Seuil, die onhoudbaar binnen schoot. Eendracht was de betere ploeg en dwong kansen af. Van Impe werd door de buitenspelval geloodst, maar schoot nipt naast. Enkele tellen later schoot Van Der Schueren op aangeven van De Buyst op het bezoekend sluitstuk. 5’ voor het einde stond de 4-1 op het bord. De ingevallen De Rouck vond op de rand van de zestienmeter de goed inlopende invaller Hooge die beheerst afwerkte. Eendracht ging door en zette zelfs de 5-1 op de tabellen. Een goede voorzet van De Rouck werd door Van Schueren magistraal over de bezoekende doelman geplaatst.

Geelzwart boekt een verdiende overwinning en gooit de titelstrijd na de onverwachte nederlaag van Sint Denijs terug open. Wel zal het volgende week alles uit de kast moeten halen op het veld van Laarne-Kalken wil het blijven meestrijden voor de oppergaai.

Website en hosting door WAVI