fbpx

3B: Geelzwart boekt onverwacht ruime zege

VC Zwijnaarde - E.Houtem: 1-6

Na de thuisnederlaag tegen leider St-Denijs stond E.Houtem weer voor een moeilijke opdracht. Het moest namelijk op bezoek bij VC Zwijnaarde, dat sinds het van trainer wisselde 10 punten op 12 behaalde. Bovendien moest geelzwart aantreden zonder de geschorste sterkhouders Hooge en De Rouck. 

De verkenningsronde duurde vrij lang. Eendracht was wel meer in balbezit, maar het eerste kansje was toch voor de thuisploeg. In de 9’ schoot Pauwels vrij zwak in de armen van doelman De Backer. De bezoekers drukten stilaan hun stempel op de wedstrijd, maar het duurde tot in de 25’ vooraleer het overwicht ook gevaar opleverde. Een aanval over de rechter flank kwam bij Schotte terecht. Deze kon zelf afdrukken maar verkoos af te leggen naar Du Seuil wiens schot op het laatste nippertje afgeblokt werd. Iets later recupereerde De Paepe een afvallende bal. Marijn schoot keihard binnen, doch de lijnrechter stak de vlag in de hoogte zodat het bezoekende feestje voorlopig niet door ging. Amper 1’ later moest thuisdoelman Buyck goed naar de benedenhoek gaan om Van Der Schueren van een doelpunt te houden. In de 35’ was het uiteindelijk toch raak. Schotte bracht de bal voor doel alwaar De Paepe terug legde op Van Impe. Niels haalde verschroeiend uit en zag zijn loeier pal in de winkelhaak verdwijnen. Wat een doelpunt! Eendracht bleef druk zetten en er was weer een goede Buyck nodig om Du Seuil van een goal te houden. Op een zeldzame counter kon Bral uithalen. Doelman De Backer weerde het gevaar met beide vuisten. In de 42’ verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Van Impe kopte een voorzet van De Buyst door tot bij Van Der Schueren die uitstekend aannam en de thuisdoelman fusilleerde. Op slag van rusten stak Beirens met een gemeten pass Van Der Schueren in het gaatje. Arno bleef kalm en legde de 0-3 ruststand beheers in het mandje.

Zwijnaarde kwam verbeten uit de kleedkamer en ging onmiddellijk op zoek naar een doelpunt. Verschueren kwam er al in de 1’ van de tweede helft dicht bij. Hij schoot echter vanuit volledig vrijstaande positie naast. De wedstrijd kabbelde rustig verder, tot Du Seuil op het halfuur op aangeven van De Paepe de 0-4 naast Buyck in de benedenhoek deponeerde. Na een mooie thuiscombinatie over De Pauw en Chaoula zag Berwouts zijn schot in extremis afgeblokt worden door aanvoerder De Buyst. In de hierop volgende hoekschop viel de bal voor de voeten van Pauwels die keihard op de onderkant van de deklat besloot. In de 85’ lukte het dan toch voor de thuisploeg. Pauwels vond de vrijstaande Wellens die van dichtbij onhoudbaar binnen trapte, 1-4. Amper 1’ later zette Eendracht orde op zaken. De Paepe stak Du Seuil door het hart van de defensie en meteen stond de 1-5 op het bord. En het was nog niet gedaan want in de 89’ vond De Schrijver opnieuw Du Seuil. Opnieuw liet Stef de thuisdoelman geen schijn van een kans en legde zodoende met zijn derde van de dag de 1-6 eindstand vast.

De vrees die vele Houtem supporters voor aanvang van de wedstrijd hadden bleek ongegrond. Geelzwart haalde namelijk zwaar uit en won met nogal onverwacht ruime cijfers van VC Zwijnaarde.

Website en hosting door WAVI