fbpx

3B: Felbevochen en belangrijke zege

E.HOUTEM – LAARNE-KALKEN : 4-3

Na de monsterscore van vorige week waren de verwachtingen in de Kloosterstraat hooggespannen voor de clash tegen Laarne-Kalken. Echter, de titelpretendent uit het Gentse zou zeker op zijn hoede zijn en het tactisch anders aanpakken dan de vorige tegenstrevers van geelzwart. In het begin ging dit  met het nodige succes gepaard, op het einde trok de thuisploeg aan het langste eind.

In de 5’ dreigde de thuisploeg voor een eerste maal. Hooge stak Du Seuil diep, die op zijn beurt aan de tweede paal Van Steenbrugghe vond. Jens moest echter iets te ver achteruit lopen, waardoor zijn kopbal geen gevaar kon betekenen. Aan de overzijde was Leboeuf zeer attent om een hoekschop van Vermeiren weg te boksen. Laarne nam meer het initiatief in handen, maar echt gevaarlijk waren de bezoekers niet. In een zeer gesloten eerste helft waren de kansen eerder schaars. Iets over halfweg recupereerde Hooghe de bal. Sebbe stak in één tijd door richting Du Seuil die aan de tweede paal de volledig vrijstaande Van Der Schueren zag staan. Ook bezoekend verdediger Baute had dit door en tackelde de bal in hoekschop. En plots, in een tijdspanne van 5 minuten, stond het 0-2. Christiaens legde aan van buiten de 16. De bal week af en verdween in doel voorbij een kansloze Leboeuf. Nauwelijks twee minuten later kreeg Robaeyst te veel vrijheid. Vanop de rechterflank trapte de middenvelder staalhard de 0-2 in doel.

Er was nog maar nauwelijks afgetrapt of Eendracht lukte in de aanvangsfase van de tweede helft de aansluitingstreffer. Een lange inworp van De Buyst werd door Van Der Schueren via de paal in doel gewerkt. 5’ later knutselde Eendracht een mooie aanval in elkaar. Via combinatiespel tussen Van Steenbrugghe, Hooge en De Paepe belandde het leer bij De Rouck, die in één tijd een metertje over schoot. Op het uur klom de thuisploeg op gelijke hoogte. De volledig vrijstaande De Paepe buffelde een hoekschop van De Rouck staalhard binnen. 4’ later stond Laarne alweer op voorsprong na een zeer discutabele vrijschop. De Clercq zette zich achter de bal en draaide het leer schitterend in doel. 10’ voor affluiten redde Leboeuf de meubelen door een inzet van Van Rijsselberghe van onder de lat te halen. In de rebound schoot de Putter onbegrijpelijk over. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. De Rouck dropte de bal in de box, alwaar Van Steenbrugghe na mistasten in de defensie niet meer kon missen, 3-3. Eendracht ging nu voluit voor de drie punten. 5’ voor het einde trapte De Rouck een vrijschop naar de korte hoek. Doelman Van De Vyvere pakte uit met een knappe redding en duwde het leer in hoekschop. In de allerlaatste minuut geschiedde dan toch het wonder. Eendracht kreeg na een lichte duwfout op De Paepe een vrije trap. De Rouck zette zich weer achter de bal en knalde de 4-3 staalhard binnen in de verste hoek. Laarne Kalken zette nog een slotoffensief op en scoorde nog de gelijkmaker. Het doelpunt van Desot werd door de scheidsrechter, op aangeven van de lijnrechter, echter afgekeurd wegens buitenspel.

Eendracht haalde het op karakter van een heel sterk blok. Het houdt zodoende na een felbevochten maar o zo belangrijke zege voeling met leider Sint-Denijs.

 

Website en hosting door WAVI