fbpx

3B: Eendracht verspeelt zege in blessuretijd

E.HOUTEM – KVV SCHELDE : 1-1

Ruw geschat 95% van de deelnemers aan de pronostiek in ons clublokaal had met zekerheid een thuiszege van E.Houtem voorspeld tegen Serskamp-Schellebelle. Nochtans zijn dit de gevaarlijkste wedstrijden, want regelmatig wordt er door de favoriet te gemakkelijk over gegaan waardoor het wel eens fout loopt. Ook nu was dit het geval.

Eendracht nam onmiddellijk het heft in handen. Hooghe en De Paepe staken een mooie actie in elkaar. Die laatste stak door naar Van Steenbrugghe, die nipt te kort kwam om te besluiten. Na 10’ moesten de bezoekers gehavend verder. Topschutter Moyou viel na een onschuldige val geblesseerd uit. Op het kwartier lanceerde de thuisploeg een snelle counter. Van Impe speelde direct door op Du Seuil. De flankaanvaller ontdeed zich van zijn bewaker, maar knalde in het zijnet. In een zeer slordige eerste helft, langs weerszijden, was Eendracht de iets betere ploeg. Het team van coach Poep had echter niet de wapens in huis om de bakens te verzetten.

Dat veranderde na de pauze. Van De Perre zette goed voor richting tweede paal alwaar Van Steenbrugghe in twee tijden kon besluiten 1-0. 1’ later stak Van Impe De Paepe richting doel. Vanden Bogaerde kon met een ultieme reflex redding brengen.  Geelzwart was gelanceerd. Hooge stuurde De Paepe diep. Marijn vond echter weer een uitstekend bezoekend sluitstuk op zijn weg. In de 55’ werd Schelde tot tien man herleid toen Lauwaert-Pieren met een tweede gele kaart werd bedacht. Geelzwart eiste wel de bal op maar speelde ondanks de numerieke meerderheid maar weinig klaar. Ook de bezoekers waren niet bij machte om iets aan het spelbeeld te veranderen. 22’ voor het einde had het 2-0 moeten staan. Van De Perre zet een eentwee op met Du Seuil. Glenn verscheen alleen voor de doelman maar met een mooie reflex hield deze de 1-0 op het bord. De bezoekers dreigden via een schot van Dierickx. Voor het mogelijk bevrijdende doelpunt was het voorlopig kijken naar de andere kant. De Paepe kon een verre bal met het hoofd verlengen tot bij Van Der Schueren, die in één tijd over besloot. Vlak voor affluiten werd de thuisploeg uit verband gespeeld. Dierickx kwam alleen voor doel, maar Leboeuf pakte uit met een knappe redding. In de daaropvolgende hoekschop was het thuissluitstuk wel geklopt. Gelukkig voor Eendracht stierf de kopbal van Cobbaert op de lat. Toch kreeg geelzwart in blessuretijd nog het deksel op de neus. Een mogelijke duwfout op Wattez werd door de scheids totaal anders beoordeeld want hij kende een vrije trap aan de bezoekers toe. Sidorski zette zich achter de bal en schoot de 1-1 voorbij de thuisdefensie rechtstreeks in doel.

Eendracht liet een aantal grote kanse liggen. Het had de overwinning voor het grijpen en kon, door het verlies van St-Denijs, met twee punten voorsprong alleen aan de leiding gestaan hebben, wat een uitstekende zaak zou geweest zijn met het oog op de periodetitel. Toch klimt geelzwart dankzij het uiterst positieve doelpuntensaldo alsnog naar de eerste plaats. Het kan zich de komende twee wedstrijden echter geen misstap meer veroorloven wil het de periodetitel alsnog binnen halen.

Website en hosting door WAVI