fbpx

3B: Eendracht verliest leidersplaats

Bottelare - E.Houtem: 3-1

In de laatste wedstrijd van de heenronde stond E.Houtem voor een op papier misschien gemakkelijke opdracht, maar in werkelijkheid was het er één om niet te onderschatten. De thuisploeg verloor namelijk maar één keer in de laatste zeven duels en klopte thuis zelfs HT Zwijnaarde. Geelzwart zou dus best op zijn hoede zijn wou het volgende week de terugronde als leider aanvatten.

Het waren de bezoekers die het best uit de startblokken schoten. Reeds in de derde minuut vond Du Seuil op hoekschop het hoofd van De Paepe, die een metertje over kopte. Enkele minuten later kreeg De Buyst veel vrijheid. Zijn schot was te zwak om doelman Van Der Beken echt te bedreigen. Aan de overzijde blokte De Schrijver op het laatste moment een inzet van De Vleeschouwer af. Geelzwart was de betere ploeg. Van Der Beken kon ternauwernood een schot van Schotte afwenden. Op het kwartier zette Schotte zelf een leuke aanval op. De flankspeler vond aan de tweede paal Van Der Schueren die in één tijd over de kooi trapte. Aan de overzijde kreeg Van Beveren een beetje ruimte. Zijn schuiver ging een meter of twee voorlangs. Op het half uur kreeg Eendracht een dot van een kans. Du Seuil lanceerde De Paepe die vervolgens zelf niet egoïstisch aflegde naar Schotte, die de wenkende mogelijkheid onbesuisd over schoot. Dit moest altijd de voorsprongstreffer geweest zijn! Het laatste wapenfeit van de eerste helft voltrok zich 10’ voor rusten. De vrijstaande Bricourt kopte voor de thuisploeg nipt over.

Eendracht startte perfect aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. Van Der Schueren kwam vrij op de rechterflank en bediende aan de eerste paal spitsbroeder De Paepe die de 0-1 staalhard binnen schoot. In de 55’ lanceerde aanvoerder De Buyst maatje Van Der Schueren. Diens voorzetschot werd op het laatste moment door het thuissluitstuk over de lat getikt. Op het uur kreeg Eendracht een fantastische mogelijkheid om de score te verdubbelen. De Paepe speelde Hooge vrij aan de rand van de zestien. Sebbe legde aan, maar met prachtige redding voorkwam Van Der Beken de 0-2. Op de rebound van Van Der Schueren was de doelwachter wel geklopt, maar de onderkant van de lat bracht redding voor de thuisploeg. Het doelpunt viel echter aan de overkant. De Neve knalde de gelijkmaker enig mooi tegen de touwen. 3’ later stond Bottelare warempel op voorsprong. Maes werd door de buitenspelval geloodst en legde de 2-1 overhoeks binnen. Geelzwart moest na die dubbele mokerslag op zoek naar de gelijkmaker. Dat gebeurde krampachtig, want verder dan een kopbal van Wattez kwam het niet. Integendeel, in de absolute slotfase werd het nog 3-1. Een afgeweken schot viel voor de voeten van De Vleeschouwer, die het geschenk in dank aanvaardde en eenvoudig de bal in het lege doel schoot.

Door het gelijkspel van concurrent Sint Denijs is Eendracht de leidersplaats één wedstrijd voor nieuwjaar kwijt. Om in het spoor van de leider te blijven, weet geelzwart wat het volgende week te doen staat, namelijk de drie punten thuis houden tegen Nazareth Eke.

Website en hosting door WAVI