fbpx

3B: Eendracht ten onder in dolle slotfase

HT Zwijnaarde - E.Houtem: 4-2

De eerste doelstelling, het behalen van de periodetitel en zodoende ook de eindronde, werd vorige week door Eendracht verwezenlijkt. Het behalen van de titel is echter een ander paar mouwen. Op verplaatsing spelen tegen HT Zwijnaarde, één van de beste ploegen uit de reeks, is geen sinecure. Het zou voor geelzwart dus absoluut niet gemakkelijk worden om de eerste plaats te behouden. Toch deed het dat wel, maar enkel dankzij de nederlaag van naaste achtervolger St-Denijs.

De wedstrijd begon gelijkopgaand en beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht. Eendracht was iets meer in balbezit, maar wel was de eerste kans voor de thuisploeg. Ingels verscheen plots, uit het niets, alleen voor doelman Leboeuf. Hij probeerde het met een lob maar zag zijn poging over gaan. In de 18’ zorgde Zwijnaarde weer voor gevaar. Een verre voorzet kwam bij de mee opgerukte Raes terecht die gekruist naast besloot. In de hierop volgende fase mochten de bezoekers een hoekschop nemen. Tijdens een ingestudeerd nummertje legde Van De Perre achteruit naar Hooge. Sebbe nam de bal mooi ineens op de slof maar zijn harde schuiver ging nipt naast. Nadat thuisspeler Kuppens met een omhaal spectaculair over trapte, recupereerde bezoeker De Rouck op het halfuur de bal op het middenveld. Met een splijtende doorsteekpas bracht hij Hooge oog in oog met doelman Michiels. Deze twijfelde even waardoor Sebbe beheerst de 0-1 in doel kon prikken. In de 40’ kwam geelzwart dicht bij de dubbele voorsprong. Na een aantal mooie combinaties over De Buyst en De Paepe kon Hooge tot tweemaal toe aanleggen maar evenveel keer stond er een plaatselijke verdediger in de weg. Op slag van rust kon HT nog eens dreigen, en hoe. De volledig vrijstaande Kuppens kopte een voorzet vanop rechts onbegrijpelijk naast.

Na de rust ging de thuisploeg onmiddellijk druk zetten. Dit resulteerde in de 48’ in de gelijkmaker. Leboeuf kon eerst nog een poging van Goemans met de voet redden, maar hij had geen verhaal tegen Mortier die de afvallende bal binnen schoof. Eendracht herpakte zich en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Zo haalde Du Seuil, op aangeven van Hooge, hard uit. Doelman Michiels pareerde in hoekschop. Op de corner viel de bal voor de voeten van De Buyst wiens schot in extremis werd afgeblokt. In de 68’ trok geelzwart opnieuw ten aanval. Een schot van Van Impe werd nog afgeweerd, maar de goed gevolgde Van Steenbrugghe kon de 1-2 wel tegen de netten schieten. Iets later kwamen de bezoekers dicht bij de 1-3 toen Du Seuil alleen voor Michiels verscheen. Het plaatselijke sluitstuk bracht tot twee keer toe uitstekend redding en hield zodoende zijn ploeg in de running. In een knotsgekke slotfase zette de thuisploeg een enorm slotoffensief op. Nadat Durer op voorzet van Ingels naast kopte, deed De Wilde hem dat enkele ogenblikken later na. De druk werd stilaan ondraaglijk voor de bezoekers. Leboeuf redde mooi op schot van Kuppens en Christiaens kopte op de lat. In de daaropvolgende hoekschop was het in de 86’ wel raak. Vekeman kopte aan de tweede paal de gelijkmaker binnen. Zwijnaarde rook bloed en bleef op zijn elan doorgaan. In de 89’ werd de bezoekende defensie verrast door een zeer verre inworp van Decoene waardoor Kuppens de 3-2 kon binnen koppen. Eendracht moest de kelk tot op de bodem ledigen want in de 92’ legde Ingels de 4-2 eindstand vast.

Voor Eendracht duurde de wedstrijd 10’ te lang, doch het had voordien de kans om het verschil te maken maar greep deze niet. Ondanks de nederlaag blijft geelzwart, door het verlies van St-Denijs op het veld van hekkensluiter Melsen, toch aan de leiding. Het ziet het sterke HT Zwijnaarde wel tot op één punt naderen.

Website en hosting door WAVI