fbpx

3B: Eendracht schrijft drie belangrijke punten bij

VSV Gent - E.Houtem: 1-3

Na de 4-2 overwinning vorige week thuis tegen Smetlede, kreeg E.Houtem met VSV Gent een lastige verplaatsing voorgeschoteld. Geelzwart miste door blessures Van Der Perre en Beirens. Door het puntenverlies van Laarne Kalken, kon Eendracht mits winst een uitstekende zaak doen.

Het was de thuisploeg die het eerst kon dreigen. Een vrijschop van Bodur ging via een bezoekend been nipt naast. Het eerste gevaar voor de bezoekers noteerden we in de 11’. Een hoekschopp van De Rouck werd door Van Steenbrugge in de handen van doelman Vermaercke gekopt. 3’ later had het thuissluitstuk alle moeite om een harde knal van Hooge te klemmen. Vervolgens kwam De Rouck nipt te kort om de rebound te benutten. Aan de overzijde pakte Leboeuf tot twee maal toe uit met een prachtige reflex op een twee inzetten van Deceuninck. De wedstrijd ging goed op en af. Du Seuil kapte zich vrij en trapte vervolgens een meter naast. In de 27’ klom de thuisploeg op voorsprong. Duquet kreeg een vrije trap cadeau en vond de voet van de inlopende De Mol die de bal via de verste paal tegen de netten devieerde. Eendracht was niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 34’ kopte De Paepe nipt naast.1’ later stak Hooge De Buyst door de buitenspelval. De aanvoerder leverde een perfecte voorzet af voor Van Steenbrugghe die in één tijd op doel besloot. Vanmaercke hield met een kattensprong zijn netten schoon. Vlak voor rusten kregen de bezoekers een strafschop na handspel van Van Winghem. Van Der Schueren kweet zich van zijn taak en schoot de verdiende gelijkmaker binnen.

Ook in de tweede helft zagen de supporter een zelfde spelbeeld als in de eerste helft. De eerste kans was voor de Gentenaars. De bezoekend doelwachter neutraliseerde met een beenveeg een schot van De Mol. Eendracht nam echter vrij snel het initiatief over. Wattez lanceerde Van Steenbrugghe op de rechterflank. Jens legde terug op Du Seuil, die op de vuisten van de besloot. Op het uur klemde Leboeuf in twee tijden een schot van De Mol. Vlak nadien klommen de bezoekers op voorsprong. De ingevallen Van Impe bediende Van Steenbrugghe, die zich knap vrij draaide en het leer in de verste benedenhoek plaatste. Eendracht ging op zoek naar het geruststellende derde doelpunt. Zowel De Paepe als Van Impe kwamen nipt te kort om te besluiten. Enkele tellen later had Vermaercke een goede beenveeg in huis op een lage schuiver van Van Der Schueren. Aan de overzijde werd het ei zo na 2-2. In het geharrewar knalde Verberckt in het zijnet. 1’ later mochten dan wel de boeken toe, nadat Geelzwart een counter uit het boekje opstartte. De Paepe lanceerde Hooge, die op zijn beurt de bal weer bij Marijn deponeerde. De aanvaller kwam vrij op de flank en leverde een gemeten voorzet af op de doorgelopen Hooge die de 1-3 tegen de touwen knalde.

Eendracht kwam niet meer in de problemen en boekt op deze manier een zeer belangrijke driepunter.

Website en hosting door WAVI