fbpx

3B: Eendracht maakt het toch nog spannend

Sint-Denijs - E.Houtem: 5-4

Dat dit treffen een geladen duel ging worden was algemeen geweten. Beide teams stonden namelijk samen aan de leiding met het maximum der punten en waren er beiden op gebrand om deze plaats met hand en tand te verdedigen. Uitgesproken titelkandidaat St-Denijs genoot van het thuisvoordeel, wat misschien de doorslag zou kunnen geven en ook gaf.

Na een gelijkopgaand wedstrijdbegin nam de thuisploeg langzaam maar zeker het heft in handen. Dit resulteerde in de 14’ in een doelpunt. Doelman Sulejman, die voor het eerst het doel van geelzwart verdedigde, bokste een hoekschop in de voeten van Brauwers die in een tijd verschroeiend de 1-0 binnen schoot. Eendracht was nog aan het bekomen van de opdoffer toen Brauwers met een volley op voorzet van De Keyser de stand verdubbelde. De bezoekers reageerden via Du Seuil die naast besloot. In de 23’ mocht geelzwart een hoekschop nemen. De Rouck bracht voor doel alwaar het leer voor de voeten van Van Impe viel. Ook Niels besloot echter naast. Dat St-Denijs een sterk voetballend geheel is werd duidelijk op het halfuur. Na mooi combinatiespel zette Martens voor naar Schoonjans. De aanvallende middenvelder nam, tussen drie Houtem spelers, de bal direct op de slof en schoot de 3-0 enig mooi in de kruising. Eendracht kwam nu iets beter in de wedstrijd, maar de beste kans was nog voor de thuisploeg. Martens was sneller dan de bezoekende defensie en verscheen alleen voor Sulejman. Deze hield de thuisaanvaller met een goede tussenkomst van een doelpunt.

Eendracht, dat in de eerste helft de wet van de sterkste diende te ondergaan, diende na de pauze uit een ander vaatje te tappen wou het een vernedering vermijden. Toch zag het er niet goed uit toen specialist Schoonjans in de 53’ een vrije trap over de muur pal in de kruising trapte, 4-0. De thuisploeg nam wat gas terug en Eendracht kwam beter in het spel. De inbreng van Van Steenbrugghe in plaats van Hooge zal hier wel niet vreemd aan geweest zijn. Jens profileerde zich onmiddellijk en zorgde op doorkoppen van De Paepe voor gevaar. Doelman Pieters stond echter op de goede plaats. Nog geen minuut later kwam Du Seuil in schietpositie. Ook zijn poging werd door het plaatselijke sluitstuk onschadelijk gemaakt. In de 62’ drong De Buyst het strafschopgebied binnen. De Houtemse aanvoerder werd gehaakt met een logische strafschop tot gevolg. Van Steenbrugghe twijfelde niet en zette de elfmeter feilloos om. 3’ later lukte Eendracht warempel de 4-2 toen De Buyst zich doorzette en afrondde. De paniek sloeg toe bij de thuisploeg en Eendracht rook bloed. In de 70’” kon het 4-3 gestaan hebben, ware het niet dat De Buyst, na een lange en doorgedreven inspanning, op doelman Pieters schoot, daar waar afleggen een betere optie zou geweest zijn. Niemand die het Davy echter kwalijk nam. Amper een minuut later mocht De Moor ver inwerpen. De Paepe kopte door tot bij Van Steenbrugghe die over schoot. In de 73’ viel echter het doek over de wedstrijd, zo dachten de meesten althans. Van De Perre haakte de doorgebroken Martens en Brouwers nette vanop de stip zijn derde van de dag, 5-2. Toch gaf Eendracht de moed niet op. Nadat Van Der Schueren aan de tweede paal een voorzet van Van Steenbrugghe naast kopte ging in de 82’ De Buyst voor een zoveelste keer de flank af. Zijn scherpe voorzet werd door een plaatselijke verdediger in eigen doel gedevieerd, 5-3. En geelzwart bleef doorgaan. In de 88’ lukte het zelfs de aansluitingstreffer toen Van Steenbrugghe een strafschop omzette. Bij St-Denijs was het nu helemaal paniek aan boord. Toch slaagde Eendracht er, ondanks een ultiem slotoffensief, niet meer in om te scoren zodat het deze spektakelrijke wedstrijd met 5-4 verloor. De mindere prestatie in de eerste helft heeft het resultaat ontegensprekelijk bepaald.

 

Website en hosting door WAVI