fbpx

3B: Eendracht herpakt zich

E.HOUTEM – SMETLEDE : 4-1

Het was bang afwachten om te zien of E.Houtem de nederlaag van vorige week, die toch wel hard aankwam, en de daaropvolgende feestdagen die Houtem Jaarmarkt met zich meebrengt voldoende had verteerd om de drie punten thuis te houden tegen Smetlede. Dat was wel absoluut noodzakelijk wou geelzwart de rangschikking blijven aanvoeren.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een voorzet van Hooge werd door Van Der Schueren in de armen van doelman De Moye gekopt. In de 9’ veroverde De Rouck het leer op het middenveld. Jens speelde onmiddellijk door op Van Der Schueren die de lijn afging en een haarscherpe voorzet afleverende, alwaar zowel De Rouck als De Paepe nipt te kort kwamen om te besluiten. 4’ later kon De Paepe alleen op doel afgaan. Zijn poging ging enkele meters naast. In de 17’ werd het dan toch 1-0 toen zowel de bezoekende verdediging als de Houtemse aanvallers zich volledig verkeken op een voorzetschot van De Buyst. 6’ later hingen de bordjes al gelijk. Een licht toegekende vrijschop van De Wilde werd door De Craecker met wat geluk via de paal tegen de touwen gekopt. Eendracht reageerde quasi onmiddellijk. De Buyst kwam in balbezit en lanceerde een kanonskogel die nipt over ging. Vlak voor rusten ging een kopbal van De Paepe op een verre inworp van De Moor aan de verste paal centimeters naast.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamer. De Moye bokste een schot van Du Seuil weg. In de 48’ kwam Van Der Schueren nipt te kort om een hoekschop van De Rouck te verzilveren. In de 49’ klom Eendracht wel op voorsprong. De bal belandde bij De Paepe die zich knap van zijn bewaker wegdraaide en de 2-1 binnen schoot. De thuisploeg ging op zoek naar de geruststellende voorsprong. Een lange bal van De Rouck werd door Van Der Schueren knap gecontroleerd. De aanvaller hield zijn bewaker af, maar zijn poging was te zwak om de bezoekende doelman te verontrusten. In de 53’ was het toch raak. De Rouck trapte richting doel, alwaar Van Der Schueren het leer onderschepte en oog in oog met doelman De Moye de 3-1 beheersd binnen schoof. Geelzwart nam volledig het heft in handen en was veruit de betere ploeg. Van Der Schueren werd nogmaals gelanceerd door Du Seuil. Zijn poging ging nipt naast. De Buyst ging door op rechts maar trapte voorlangs. 5’ voor het einde klom geelzwart dan toch naar een 4-1 voorsprong. Van Der Schueren kruiste de bal naar de rechterflank, waar de Buyst het leer oppikte en voorzette voorbij de  tweede paal. Daar legde Van Der Schueren terug op De Paepe die achter het steunbeen enig mooi de 4-1 binnen schoot. 1’ voor einde het knalde De Paepe een aflegger van Van Der Schueren nipt over.

E.Houtem deed wat het moest doen, zich herpakken na de nederlaag van vorige week en de drie punten thuis houden waardoor het aan de leiding blijft. Volgende week wordt het hoogstwaarschijnlijk andere koek op het veld van VSV Gent.

Website en hosting door WAVI