fbpx

3 PROV B: Eerste driepunter is een feit

Nazareth-Eke - E.Houtem: 0-2 

Geelzwart mocht de competitie aftrappen op het veld van Nazareth Eke. In principe een haalbare kaart voor de versterkte rebellen. Echter loerde het gevaar in de moeilijke Gentse reeks steeds om de hoek.

Eendracht begon ten opzichte van het vorige seizoen met vijf nieuwkomers in de basis. De bezoekers starten sterk aan de wedstrijd. Na een mistasten in de defensie kon Hooge aan de haal gaan. De middenvelder stak door richting de goed lopende Van Steenbrugge, die op zijn beurt het leer terug gaf aan Hooge. Sebbe hoefde het leer maar binnen te tikken, maar zijn inzet stierf op de lat. 4’ later kreeg Hooge terug een beetje ruimte. De pegel van de nummer 10 werd door Sercu uit het doel geranseld. Aan de overzijde kwam Leboeuf op tijd tussen om een poging van de doorlopende Deprez te neutraliseren. Vlak voor het half uur kreeg Eendracht verdiend loon naar werken. Een voorzetschot van De Rouck werd door De Paepe in één tijd richting doel gelanceerd. Sercu bracht prachtig redding, was wel geklopt op de rebound van de vrijstaande Van Impe (0-1). De thuisploeg had het moeilijk. Een schot voorlangs was Boone bleek de enige dreiging in de eerste helft. Vlak voor rusten was Sercu wel geklopt op een inzet van Marijn, maar het thuissluitstuk kreeg bijstand van Bradt, die de 0-2 verhinderde.

Er was nog maar nauwelijks afgetrapt of de bordjes konden in evenwicht gehangen hebben. De ingevallen Schroppen vond in het centrum Deprez die zijn inzet nipt zag over vliegen. Op het uur was het weer aan de bezoekers om een mooie aanval in elkaar te knutselen. Du Seuil vond op de linkerflank Van De Perre die in één tijd de bal doorstak richting De Paepe. Een goede tussenkomst van Sercu zorgde ervoor dat de voorsprong niet uitgediept werd. Eendracht was baas, maar de tweede bevrijdende treffer viel maar niet. Van Steenbrugge knalde na een mooie combinatie in de handen van de thuisdoelman. Een kwartier voor affluiten ging Hooge nog eens op wandel door de plaatselijke defensie. Sebbe maakte helaas de verkeerde keuze door de bal af te leggen, waardoor een thuisverdediger het gevaar kon wegwerken. 13’ voor affluiten was het dan toch uiteindelijk raak. Hooge werd foutief gestuit in de zestien, alwaar Van Steenbrugge de strafschop feilloos omzette (0-2). In de slotfase waren er nog goede kansen voor Van Steenbrugge en Beirens, maar telkens kwam Sercu gepast tussen.

Eendracht speelde op het veld van Nazareth Eke een goede partij en won verdiend met 0-2. Op die manier kan het met een goed gevoel de voorbereiding voor de eerste thuiswedstrijd tegen Moortsele aanvatten.

Website en hosting door WAVI