fbpx

2B: Sp. Kluisbergen - E.Houtem: 1-0

Zwakke bezoekers kunnen goede reeks niet verder zetten

Een verplaatsing naar Kluisbergen liep tot op heden nog nooit echt goed af voor E.Houtem. Ook in de heenronde trok de ploeg uit de Vlaamse Ardennen aan het langste eind. Wel werd vorige week bewezen dat een verrassende uitslag steeds tot de mogelijkheden behoort. Met deze wetenschap in het achterhoofd en er van uitgaande dat de geelzwarte garde op revanche uit was, keken wij uit naar een spannend duel. Het werd echter een zware ontgoocheling.

 

Na het eerste fluitsignaal bleef de aftastingsfase maar duren. Geen van beide teams had er blijkbaar zin in. Balverlies en slechte passes stapelden zich op langs weerskanten. Het duurde dan ook tot de 22’ vooraleer er iets te noteren viel. Een hoekschop van thuisspeler Den Haerinck leidde tot geharrewar voor doel. De bal viel uiteindelijk voor de voet van Vandenhende die afdrukte maar zijn poging via een verdedigende rug naast zag gaan. 2‘ later was de thuisploeg weer gevaarlijk. Doelman De Backer moest alles uit de kast halen om een schot van de alleen voor hem verschenen Meuhhouti op schitterende wijze te pareren. Eendracht bakte er weinig van en Kluisbergen nam het heft volledig in handen, zonder echter te imponeren met goed voetbal. Wel acteerden de thuisspelers vinniger en waren ze sneller op de bal dan de bezoekers waardoor ze bijna alle duels wonnen. Nadat De Backer eerst nog wat geluk had toen hij een bal weg bokste op de rug van een aanvaller en deze maar nipt naast ging, moest het bezoekende sluitstuk zich in de 39’ toch gewonnen geven. Na een inworp kwam Van Glabeke in balbezit. De plaatselijke middenvelder nam goed aan en haalde verrassend uit. Een pegel in de winkelhaak en een 1-0 voorsprong waren het gevolg. Het enige noemenswaardige bezoekende wapenfeit was een schot van Eeckhout dat naast ging.

Geelzwart begon met een positievere ingesteldheid aan de tweede helft. Het was iets nadrukkelijker aanwezig in het spel maar toch waren de beste mogelijkheden voor Kluisbergen. Zo kwam Meuhhouti, op aangeven van Van Glabeke, in balbezit. De plaatselijke dribbelkont kapte zich mooi vrij maar besloot dan naast. In de 65’ leed Bovendaerde balverlies bij het uitverdedigen. Van Glabeke profiteerde optimaal en verscheen alleen voor De Backer. Jens redde de bezoekende meubelen met een prachtige voetreflex. Iets later schoot Vandenhende een vrije trap centimeters naast. Eendracht kon dreigen via een afstandsschot van De Paepe waarmee doelman De Cubber weinig last had. In de 84’ kon Beirens doortikken naar Du Seuil. De loeier van Stef ging net naast de kruising buiten. Aan de overzijde glipte de ingevallen Vanoverberghe door de buitenspelval. Alleen voor De Backer verschenen zag hij zijn mislukte lob ver naast gaan. In een ultiem slotoffensief lukten de bezoekers nog bijna de gelijkmaker. Tot driemaal toe werden schoten van Beirens, Du Seuil en De Paepe in extremis afgeblokt.

Van de gedrevenheid en het prachtige voetbal van vorige week bleef er weinig tot niets meer over. Een niet eens goed spelend Kluisbergen hield dan ook verdiend de drie punten aan huis. E.Houtem zal zich moeten herpakken wil het volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Nederhasselt winnend afsluiten.

Website en hosting door WAVI