fbpx

2B: Sterke bezoekers pakken verdiende driepunter

E.Houtem – KSV Geraardsbergen 0-4

In de voorlaatste thuiswedstrijd van 2021 ontving E.Houtem het derde gerangschikte Geraardsbergen. Eendracht miste door schorsingen en blessures maar liefst 4 basisspelers. Zowel De Smet, Beirens, Schotte, De Buyst ontbraken op het wedstrijdblad. Vanuit de B kern schoof Gianni De Vos door naar basiself.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een schot van aanvoerder De Rouck werd geklemd door sluitstuk Schockaert. De bezoekers hadden echter wel de bovenhand door hoog druk te zetten. Geelzwart had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. In de 22’ vond Temmerman De Paepe die in één tijd een meter naast schoot. Aan de overzijde vond Noel Dero het hoofd van Van Den Bossche die volledig vrijstaand pal in de handen van De Backer kopte. Op het half uur kregen de bezoekers een grote mogelijkheid. De snelle Van Poucke legde terug op Dillens die in tijd richting doel besloot. De Backer leek geklopt, maar de flankaanvaller trapte op de rug van Hinterdael. De reactie van geelzwart liet niet lang op zich wachten. Vier minuten later vond Du Seuil op hoekschop het hoofd van De Paepe die naast kopte. Het doelpunt viel aan de overkant. Op de counter ging Noel Dero de rechterflank af. De bezoeker legde gepast terug naar Dillens die het leer knap in de verste hoek deponeerde (0-1). Vijf minuten voor de pauze trapte diezelfde Dillens naar doel. De Backer pareerde het leer in hoekschop. Vlak voor rusten stond het ei zo na 0-2. Een schot van Dillens werd door De Backer gepareerd. Nauwelijks enkele seconden later pakte het Houtemse sluitstuk uit met een knappe redding op een knal van Hinterdael. Via de vingertoppen en de dwarslat ging de bal in hoekschop.

Er was nog maar net afgetrapt na de pauze en de bezoekers waren onmiddellijk gevaarlijk. Een pegel van Dujardin vloog staalhard op de paal. Het was echter uitstel van executie. In de 55’ klommen de bezoekers op een verdiende dubbele voorsprong. Een voorzet van Hinterdael werd door Noel Dero knapt afgewerkt. De bezoekers waren baas en de thuisploeg dreigde nauwelijks. Een kwartier voor het eind worstelde De Rouck zich langs een paar bezoekende verdedigers. Diens voorzet kwam voor de voeten van De Paepe, die zijn schot op zijn beurt zag geblokt worden door Waegeman. 7’ voor het einde was de wedstrijd gespeeld. Van Den Bossche werd mooi vrij gespeeld en liet De Backer kansloos. Nauwelijks 1’ later werd het 0-4. Van Den Bossche kopte door tot bij Dujardin die de bal voor doel bracht. Doelwachter De Backer miskeek zich op het leer waardoor de bal voor de voeten van Machtelinckx viel. De aanvoerder jaste het leer enig mooi in de kruising.

Op basis van een sterkte tweede helft nemen de bezoekers verdiend drie punten mee naar Geraardsbergen. Volgende week sluit E.Houtem het jaar 2021 af met een levensbelangrijke thuiswedstrijd tegen Meerbeke. Met een driepunter kan dan het jaar nog mooi afgesloten worden.

Website en hosting door WAVI