fbpx

2B: E.Houtem – Zeveren Sportief: 3-0

Schitterende thuiszege

In de heenronde verdiende E.Houtem altijd om te winnen op het veld van Zeveren maar toch bleef het op een 2-2 gelijkspel steken. Ondertussen zijn de waardeverhoudingen echter totaal gewijzigd, want de bezoekers staan, na een 15 op 15, op een mooie vierde plaats gerangschikt en dingen volop mee naar een eindrondeticket. Eendracht stond bijgevolg voor een zeer moeilijke opdracht.

 

In gure weersomstandigheden, het bleef weliswaar grotendeels droog maar de felle rukwinden speelden iedereen parten, was het allesbehalve evident om een goede prestatie neer te zetten. Toch gingen beide teams er voluit voor en maakten er zodoende een zeer aangenaam kijkstuk van. De ploegen hielden elkaar in de beginfase van de wedstrijd perfect in evenwicht. Het eerste noemenswaardige feit noteerden wij in de 10’ toen Temmerman vanop 30m uithaalde. Doelman Van Parys plukte met gemak. Op het kwartier zette Eendracht een nieuwe aanval op. De Smet bracht van op links voor doel alwaar Van Parys afweerde. De rebound werd door De Paepe naar doel gekopt, maar weer werd de poging afgeweerd. Derde keer goede keer dan maar dacht Du Seuil en hij kon al glijdend de bal wel over de lijn krijgen, 1-0. Zeveren probeerde te reageren en zorgde voor gevaar toen De Ruyck op links de lijn af ging. Zijn strakke voorzet werd aan de tweede paal door Goossens op de slof genomen, maar doelman De Backer redde met de voet. Steyaert zag zijn loeier op een terugvallende bal dan weer nipt naast gaan. Aan de overzijde werd De Smet door Temmerman gelanceerd. Gert haalde verschroeiend uit en dwong Van Parys tot een spectaculaire redding. Ook opponent de Backer moest zich onderscheiden op een poging van De Ruyck, die een vrije trap van aan de zijlijn verrassend rechtstreeks op doel schoot. In de 42’ stak Bovendaerde de spurtende De Smet door de bezoekende defensie. Gert legde onbaatzuchtig opzij naar de goed gevolgde De Paepe die de 2-0 beheerst binnen schoot.

In de tweede helft gingen de bezoekers onmiddellijk druk ontwikkelen. Tot uitgesproken mogelijkheden leidde dit echter niet. Het was integendeel De Buyst die voor de thuisploeg naast besloot. In de 55’ brak Zeveren op rechts razendsnel uit. De Smet ging de flank af en zette scherp voor doel, waar De Graeve aan de tweede paal onbegrijpelijk miste. De bezoekers gingen nu voluit op zoek naar de aansluitingstreffer en kwamen er een paar keer dicht bij. Toch kon ook Eendracht dreigen. Een vrije trap van Du Seuil werd door Van Parys nipt met de vingertoppen over getikt. Het spel ging nu in ijltempo op en neer. De Smul pakte de thuisverdediging op snelheid maar schoot in het zijnet. Daarna was het weer aan de thuisploeg. In de 74’ verstuurde aanvoerder De Buyst een prachtige cross naar de volledig vrijstaande Du Seuil. Stef, die een beresterke partij speelde, kreeg de tijd om met de borst te controleren en de 3-0 onhoudbaar binnen te schieten. In een slotoffensief dribbelde De Smul zich nog prachtig door de thuisdefensie maar stuitte dan op De Backer, die weer secuur stond te keepen.

Door deze eerder onverwachte, maar verdiende zege doet geelzwart een schitterende zaak in de rangschikking en dient het niet echt meer achterom te kijken.

Website en hosting door WAVI