fbpx

2B: Borsbeke - E.Houtem: 5-1

Moedig Eendracht maatje te klein

Dat de buren uit Borsbeke de promotie willen verwezenlijken is geen geheim. Ze hebben er ook de ploeg voor. Op papier was E.Houtem dus een vogel voor de kat, maar in een rasechte derby weet je maar nooit. Tot aan de rust kon geelzwart min of meer gelijke tred houden met de Zebra’s, maar in de tweede helft waren deze laatsten een maatje te sterk.

Veel tijd om in te bollen had E.Houtem niet, want de thuisploeg zette meteen druk. Dit resulteerde al in de 6’ tot de eerste goede mogelijkheid. Een voorzet van Van Den Steen werd door de licht gehinderde doelman De Backer gelost. De bal viel voor de voeten van Bellemans die keihard uithaalde maar in extremis afgeblokt werd door Wattez. In de volgende fase ging De Middeleer de flank af. Zijn voorzet werd door De Backer met de vingertoppen beroerd waardoor Janssens naast kopte. In de 11’ stond de verdiende 1-0 voorsprong op het bord. Schamp maakte de actie op de linker flank en zette gemeten voor naar Janssens die maar had binnen te duwen. De Zebra’s bleven druk zetten en gingen resoluut op zoek naar de dubbele voorsprong. Bijna vonden ze die toen Janssens een voorzet van Van Den Steen in één tijd op de slof nam. Gelukkig voor Eendracht redde De Backer met een schitterende voetreflex. Geelzwart deed het eigenlijk niet zo slecht en roeide met de riemen die het had. Zodoende viel in de 18’ opeens de gelijkmaker uit de lucht. Een voorzet van Temmerman werd weggewerkt in de voeten van Bovendaerde, die niet aarzelde om de 1-1 tegen zijn ex-club tegen de netten te duwen. Nadat thuisdoelman De Brouwer een schot van Temmerman uit de hoek haalde was de beste kans voor de rust voor Borsbeke. Een weggekopte hoekschop viel voor de voet van Hiers die van op 20m in één tijd keihard uithaalde. Zijn kanonskogel stierf op de dwarsligger.

De tweede helft was amper 1’ bezig of de bezoekers klommen bijna op voorsprong. Doelman De Brouwer redde echter de meubelen voor de thuisploeg.  3’ later was het raak aan de overzijde. Bellemans werd op snelheid door de verdediging gestoken en verscheen alleen voor De Backer. De Borsbeekse spelverdeler bleef kalm en legde de 2-1 beheerst in de hoek. De Zebra’s namen nu definitief het heft in handen. Een moedig Eendracht streed voor wat het waard was maar moest de wet van de sterkste ondergaan. Na een verre inworp van Van Den Steen devieerde Schamp nipt over. De Middeleer was dan weer te verrast om aan de tweede paal een strakke voorzet binnen te werken. In de 20’ was het over en uit toen Schamp een vrije trap van net buiten de rechthoek prachtig over de muur in de winkelhaak schilderde, 3-1. De veer was nu definitief gebroken bij de bezoekers en Borsbeke kon via doelpunten van Bellemans, op aangeven van Schamp, en De Geuter, aangespeeld door Van Den Steen, de 5-1 eindstand vastleggen.

Eendracht, dat moest aantreden zonder vaste waarden De Buyst, De Smet en Van Den Noortgate, speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar was een maatje te klein voor een sterk Borsbeke, dat door deze overwinning op titelkoers blijft. Voor geelzwart wacht een aartsmoeilijke verplaatsing naar leider Sottegem alvorens het belangrijke thuiswedstrijd tegen Gijzel-Oosterzele afhandelt.

Website en hosting door WAVI