fbpx

2B: Geelzwart sleept zich naar een punt in de thuisopener

E.Houtem - Osta Meerbeke: 1-1

Na een mooie 4 op 6 buitenshuis mocht Eendracht voor het eerst dit seizoen op de eigen vertrouwde grasmat aantreden. In het verleden had geelzwart het nooit onder de markt met Meerbeke en ook nu zou men het zeker niet cadeau krijgen, wat ook bleek uit het resultaat.

In de openingsfase van de wedstrijd namen de bezoekers het voortouw. En de eerste kans was meteen een voltreffer. Prekadini speelde met de hak door op Leirens, die aan de tweede paal Van Londersele vond. De middenvelder joeg met rechts de openingstreffer tegen de touwen. Halfweg de eerste helft kon Eendracht een eerste keer dreigen. De Buyst lanceerde Du Seuil die goed terug legde op De Rouck. Alvorens hij kon aanleggen werd hij onder de zoden gelopen door een bezoekers. De vrijschop van De Rouck werd door de bezoekende doelwachter in hoekschop gebokst. Op het halfuur vond Du Seuil op een snelle hoekschop de inlopende Beirens die in één tijd een meter naast besloot. 8’ voor rusten kregen de bezoekers een uitstekende mogelijkheid. Een hoekschop van Prekadini vond de kruin van Sonck die staalhard naar doel kopte. Doelman Doda pakte uit met een prachtige redding. 6’ voor rusten was De Backer heel alert op goede kopbal van de volledig vrijstaande De Rouck.

Eendracht kwam gretig uit de kleedkamers. De eerste grote kans was echter wel voor de bezoekers. Een schot van Sonck werd door Doda met een beenveeg gepareerd. In de 53’ kreeg geelzwart een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker. Hooge ging de lijn af en legde gepast terug op Du Seuil. Stef nam enig mooi aan en trapte in de draai naar de korte hoek. Doelman De Backer lag echter in de goede hoek en pakte uit met een sterke redding. Ook op de rebound van Hooge had het bezoekend sluitstuk een gepast antwoord. 2’ later vond De Rouck op hoekschop het hoofd van Van Santen. De verdediger kopte centimers naast. 13’ voor affluiten kreeg invaller De Smet een goede mogelijkheid om de verdiende gelijkmaker te netten. De flankspeler twijfelde iets te lang waardoor de bezoekende verdediging het gevaar kon neutraliseren. In de 81’ kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken. Du Seuil legde goed terug naar De Rouck die in één tijd de gelijkmaker tegen de touwen duwde.

Eendracht trachtte nog een slotoffensief op te zetten om een overwinning uit de brand te slepen maar na een slopende match had de thuisploeg niet meer genoeg power om nog de bakens te verzetten, waardoor de wedstrijd op een logisch gelijkspel eindigde.

Website en hosting door WAVI