fbpx

2B: Geelzwart sleept een punt uit de brand

2B: Meerbeke - E.Houtem: 2-2

Na bijna een jaar te hebben stilgelegen ten gevolge van de corona crisis werd de competitie weer op gang getrokken. Vele ploegen kenden een verstoorde voorbereiding door tal van kwetsuren bij een abnormaal groot aantal spelers. Ook Eendracht bleef hier niet van gespaard en dus was het koffiedik kijken wat de nooit evidente verplaatsing naar Meerbeke zou opleveren.

Het eerste gevaar kwam in de 5’ op het conto van Meerbeke. De doorgebroken Prekadini, die eerst Van Santen nog voorbij ging, werd door deze laatste toch nog afgeblokt toen hij aanlegde. Geelzwart had het moeilijk om de combinatie te vinden waardoor de thuisploeg van een licht veldoverwicht genoot. Het duurde dan ook tot de 18’ vooraleer de bezoekers de neus aan het venster konden steken. Een verre inworp van De Buyst werd door De Paepe nipt over gekopt. In de onmiddellijke tegenaanval glipte Delahaye door de buitenspelval om zodoende alleen voor bezoekend doelman Doda te verschijnen. Gelukkig voor Eendracht graaide het sluitstuk perfect de bal uit de voeten van de thuisaanvaller toen deze hem wilde omspelen. In de 21’ viel het doelpunt aan de overzijde. Een vrije trap van De Buyst werd door Dupont aan de tweede paal in een tijd onhoudbaar binnen geknald, 0-1. De thuisploeg schakelde een versnelling hoger en dwong een aantal goede mogelijkheden af. Zo suisde een schot van Hiers nipt over en besloot Delahaye vanuit volledig vrijstaande positie naast. In de 38’ klom Meerbeke verdiend op gelijke hoogte. Van Santen kopte te kort terug op Doda en Prekadini was er als de kippen bij om de 1-1 naast de verslagen doelman in doel te schuiven.

De tweede helft was amper 1’ ver toen Prekadini een scherpe voorzet vanop de rechter flank verstuurde. De Picker kwam een teen tekort om binnen te duwen. Nadat Delahaye op een verre inworp van De Picker naast besloot verkeek Doda zich op een hoog botsende bal waardoor Prekadini bijna kon scoren. Manu kon echter in laatste instantie zijn fout recht zetten. In de 57’ combineerden de bezoekers nog eens uitstekend. Uiteindelijk kwam een voorzet bij de mee opgerukte Wattez terecht. Jeroen controleerde mooi met de borst en knalde via de buitenkant van de paal in het zijnet. De Paepe draaide nog een vrije trap, na fout op de mee opgerukte De Rouck, nipt naast doch het doelpunt viel aan de andere kant. Hiers glipte op rechts op snelheid door de buitenspelval en vond de goed gevolgde Prekadini voor doel, die met zijn tweede van de dag de 2-1 op het bord schoot. Het leek erop dat geelzwart het onderspit zou delven, doch dat was zonder de in extremis binnen gehaalde Temmerman gerekend. Stef haalde vanop maar liefst 35 meter staalhard uit en zag zijn poging boven de grijpende armen van een deels door de zon verblinde De Backer net onder de deklat in doel verdwijnen. Door deze wereldgoal sleepte E.Houtem alsnog een punt uit de brand, wat een opsteker zou moeten zijn voor de clash van komende zaterdag tegen titelfavoriet Borsbeke.

Website en hosting door WAVI