fbpx

2B: Edeboys - E.Houtem: 1-2

Geelzwart boekt belangrijke uitzege

Na een door corona verlengde winterstop konden de provinciale voetballiefhebbers eindelijk genieten van de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar. Voor E.Houtem stond er meteen een belangrijk duel geprogrammeerd. Een overwinning op het veld van Edeboys, wat absoluut niet evident is, zou geelzwart naar veiliger oorden in de rangschikking voeren. En dat is wat er ook gebeurde, zei het met een beetje geluk.

 

Na een gelijk opgaand wedstrijdbegin, met de thuisploeg iets nadrukkelijker in balbezit, was de eerste kans voor de bezoekers. Een vrije trap van Temmerman werd door een goed inlopende De Paepe verlengd, doch doelman Van Hoecke was paraat. Edeboys nam gaandeweg het spel in handen en dat resulteerde in de 23’ in de 1-0 voorsprong treffer. Doelman De Backer verwachtte eerder een voorzet en zag daardoor een afstandsschot van Uyttendaele in zijn korte hoek in doel verdwijnen. Op het halfuur zette bezoeker De Smet een persoonlijke actie op. Hij legde achteruit naar Temmerman wiens schot door Van Hoecke gepareerd werd. Nadat De Buyst door de plaatselijke doelman afgestopt werd stond de stand in de 40’ toch bijna in evenwicht. Plaatselijk verdediger Schouppe kreeg een voorzet verkeerd op het hoofd waardoor het leer op de deklat belandde. Op slag van rust zag De Smet, op aangeven van De Buyst, zijn schot in het zijnet belanden.

Na een flauwe eerste helft nam de thuisploeg na de rust de betere start. Reeds in de 2’ na de herneming kopte De Caluwé vanuit vrijstaande positie een voorzet van Blanckaert naast. Iets later moest doelman De Backer alles uit de kast halen om een kanonskogel van dezelfde Blanckaert onschadelijk te maken. E.Houtem kwam nu stilaan beter in de wedstrijd, wat tot licht veldoverwicht leidde. De Smet speelde Van Den Noortgate vrij op de flank. Niels zette voor naar Schotte die aan de tweede paal in een tijd over en naast besloot. Toch bleef de thuisploeg uiterst gevaarlijk op de counter. Nadat De Backer redding bracht op een nieuwe loeier van Blanckaert moest de bezoekende doelman iets later weer de meubelen redden toen de snelle Den Dooven alleen voor hem verscheen. In de 83’ kopte De Paepe een lange bal van De Buyst door naar Schotte. Laurens was sneller dan zijn naaste belager Janssens, die naar de noodrem greep. Rood voor de plaatselijke verdediger en een vrije trap van net buiten de rechthoek voor Eendracht. De Paepe zette zich achter de bal en zette met een streep in de winkelhaak de 1-1 op het bord. Wie dacht dat Edeboys was uitgeteld had het mis. Weer was er een goede safe van De Backer nodig toen de op snelheid doorgebroken Den Dooven alleen voor hem verscheen. In de 89’ viel het verdict uiteindelijk in het voordeel van de bezoekers. Een opzittende Eeckhout zorgde voor balverlies in de thuisdefensie en kwam daardoor oog in oog met doelman Van Hoecke te staan. De Eendracht youngster bleef ijzig kalm en besloot beheerst in de benedenhoek, 1-2, tevens de eindstand.

Met deze, ietwat gevleide overwinning, doet geelzwart een uitstekende zaak in de rangschikking. Het prijkt nu op een tiende plaats en kan zonder veel zorgen naar de toekomst kijken.

Website en hosting door WAVI