fbpx

2B: Eendracht debuteert met een felbevochten uitzege.

Machelen a/d Leie - E.Houtem 0-2

Toen de competitie vorig jaar werd stilgelegd stond Machelen op een vijfde plaats gerangschikt. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in een hogere categorie was bijgevolg onmiddellijk een goede waardemeter voor promovendus E.Houtem, dat met vertrouwen aan de aftrap verscheen en eerder onverwacht een mooie zege boekte.

 

De thuisploeg begon sterk en iets agressiever dan de bezoekers aan de wedstrijd en had het meest balbezit in de beginfase. Tot echt uitgesproken kansen leidde dit echter niet. Het was in tegendeel geelzwart dat in de 10’ op voorsprong klom toen Wattez aan de tweede paal een hoekschop van De Rouck onhoudbaar binnen kopte. Machelen was allerminst aangeslagen en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet omdat schoten van zowel Heyerick als Peci richting misten. In de 22’ counterde geelzwart nog eens scherp. De Paepe stak Du Seuil schitterend door het hart van de defensie. Stef verscheen alleen voor doelman Bossuyt die met een mooie reflex zijn ploeg voor de dubbele achterstand behoedde. De thuisploeg had wel het overwicht in de eerste helft, maar de twee beste kansen waren voor de bezoekers, die met een 0-1 voorsprong gingen rusten.

Wie iets te lang aan de koffietafel was blijven zitten miste al direct een doelpunt. De tweede helft was inderdaad nog maar pas afgetrapt toen E.Houtem de 0-2 op het bord zette. De Buyst bereikte met een mooie cross maatje Hooge op de flank. Sebbe ontdeed zich op snelheid van zijn naaste belager en legde gepast achteruit naar De Paepe die aannam en naast Bossuyt hard in de hoek besloot. De thuisploeg was nu wel wat aangeslagen door de vroege tegentreffer, waardoor Eendracht nog een mooie kans kon afdwingen. Na een mooie eentwee tussen Verbeiren en De Buyst ging deze laatste op snelheid de flank af. Toen de bezoekende aanvoerder naar binnen draaide werd hij net buiten de zestienmeter foutief door Schollier afgestopt. Een gele kaart was deze laatste zijn deel. De vrije trap werd door Hooge over getrapt. Machelen kwam weer beter in de wedstrijd en probeerde Eendracht onder druk te zetten. Nadat Gistelinck een metertje naast schoot speelde zich in de 79’ een heet standje af voor het bezoekende doel. In een massaal geharrewar in de zestienmeter werd tot viermaal toe gemist voor min of meer open doel. Telkens was of het schot slecht gericht of zat er een been of een rug in de weg. Hier kwam geelzwart goed weg! Iets later stond het kanon van Peci, op aangeven van Vandenbossche, eveneens slecht gericht. In de 87’ was het weer aan de bezoekers om voor gevaar te zorgen. De Smet lanceerde De Rouck die op kracht de flank afging en dan achteruit legde naar Schotte. Een plaatselijke verdediger kon inextremis redding brengen. Machelen verdiende zeker een doelpunt en dat kwam er bijna 1’ voor affluiten, ware het niet dat Doda met een mirakelsafe Daman van een doelpunt hield.

Eendracht deed wat velen hadden gehoopt maar weinigen hadden verwacht, namelijk de drie punten mee naar huis nemen tegen een ploeg die een vaste klant is in de topvijf van tweede provinciale. Wat een geweldige opsteker voor spelers en staf in deze toch wel onzekere tijden!

Website en hosting door WAVI