fbpx

2B: E.Houtem - Nederhasselt 1-1

Geelzwart pakt punt in moeilijke wedstrijd

Op een winderige zondag nam geelzwart het op tegen Nederhasselt, een zeer belangrijke wedstrijd in het kader van een verlengd verblijf in tweede provinciale. Er werd best gewoon met het oog op de moeilijke verplaatsingen naar Borsbeke en Zottegem. Trainer Vandenbossche miste Bovendaerde door schorsing, maar zag wel Temmerman terug komen. Ook De Rouck kwam na weken blessureleed terug in de selectie.

Het eerste grote gevaar was voor de thuisploeg. Beirens lanceerde De Smet op de rechterflank. Doelman Malfroid leek zich te miskijken, maar de verraste De Smet tapte hoog over. Éen minuut later speelde De Smet De Buyst aan. Die laatste ging de lijn af en trachtte de bal door de benen van het bezoekend sluitstuk te spelen. Malfroid was echter attent en kon het leer klemmen. De mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Du Seuil verlegde het spel richting Beirens, maar een attente Malfroid tikte de bal weg alvorens Joppe richting doel kon besluiten. De beste kans was echter voor de bezoekers. Van Santen miskeek zich compleet op een simpele bal, waardoor De Ville alleen op doel kon afstormen. De Backer verkleinde echter goed zijn hoek, alwaar de aanvaller ging andere keus meer had om de bal terug te spelen. Wattez pikte de verloren bal op waardoor het gevaar voorbij was. In de 20’ ging De Backer goed op een ver schot van Vandevelde. 12’ voor de pauze werd Temmerman onderuit geschoffeld door een bezoekend been. Du Seuil zette zich achter de vrije trap, maar trapte een meter of twee naast de dichtste paal. Enkele minuten later werd De Paepe gelanceerd op de rechterflank. Marijn stak richting centrum door richting de vrijstaande De Smet, alwaar Simmy met een goede verdedigende actie de bal over de zijlijn duwde. Vlak voor rusten ging het bezoekend sluitstuk goed plat op een vrije trap van Temmerman.

Eendracht kwam goed uit de kleedkamers. Geelzwart zette druk vooruit en de bezoekers hadden het vrij moeilijk om rustig uit te voetballen. Het waren echter de bezoekers die na een kwartier op voorsprong kwamen. Torrekens lanceerde randje buitenspel Fransaert, die De Backer kansloos liet (0-1). De bezoekers loerden nu op de counter. Een voorzet van Torrekens richting Bruyland werd op het nippertje door Van Santen in hoekschop gewerkt. De thuisploeg om te combineren, maar leek wel niet aangeslagen. In de 68’ klom de thuisploeg op gelijke hoogte. De Paepe kopte een voorzet van De Buyst in de verste hoek tegen de touwen (1-1). 2’ later kregen de bezoekers een unieke kans op de voorsprong. Fransaert werd terug gelanceerd door Nissens. De aanvaller legde gepast af richting Torrekens die doelwachter De Backer tot een prachtige reflex dwong. In de volgende fase moest De Backer weer vol aan de bak om een verre bal van Nissens van onder de dwarsligger te duwen. Een kwartier voor affluiten vond Temmerman op hoekschop aan de tweede paal de goed inlopende Van Santen. Thomas kwam echter nipt te kort om te besluiten. 5’ voor affluiten werd Torrekens foutief gestuit door Van Den Noortgaete. De vrijschop van Nissens ging centimers naast de verste paal. Aan de overzijde had Malfroid weinig moeite om de bal te klemmen op een poging van Du Seuil.

Beide ploegen kwamen niet verder dan een billijk gelijkspel, waarbij ook beide ploegen niet veel opschieten in het klassement.

Website en hosting door WAVI