fbpx

2B: E.Houtem - KWIK Eine: 3-1

Redding is officieel een feit

Eendracht was door het gelijkspel tussen Winnik en Meerbeke al zeker van de 13e plaats en dus negen kansen op tien ook van de redding. Puntenwinst tegen het in degradatiegevaar verkerende Eine zou absolute zekerheid kunnen brengen. En dat is wat ook geschiedde.

 

Op een zonovergoten Paaszondag ging de aandacht voor de wedstrijd uit naar Thibeau Neys. De speler uit Baasrode die een crowdfunding op poten zette ten voordele van het door brand geteisterde Eendracht werd uitgenodigd om de aftrap te komen geven. Een zeer emotioneel moment nog voor er een bal had gerold. Harteljjk dank trouwens aan Thibeau, een joviale, vriendelijke kerel met een heel groot hart.

Op het veld gebeurde er niets wereldschokkends. Beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht in de beginfase. Op een schotje van thuisspeler Schotte na viel er weinig te beleven. Tot Radaj in de 13’ vanuit buitenspelpositie de flank mocht afgaan en afleggen naar Donkor. De bezoekende spits nam goed aan en schoof de 0-1 beheerst door de benen van doelman Doda. Geelzwart had veldoverwicht en ging op zoek naar de gelijkmaker. Pogingen van Du Seuil en Schotte misten scherpte. Het was integendeel Eine dat, net voor rusten, bij zijn tweede aanval uit de wedstrijd nog het gevaarlijkst was. Mahli schoot op aangeven van Radaj een metertje over.

Na de pauze was er beduidend meer te beleven dan in de eerste periode. Eendracht ging voluit in de aanval en zag zijn inzet in de 53’ beloond met een doelpunt. Aanvoerder De Buyst, uitzonderlijk op links opererend, ging de flank af en bediende Temmerman. Stef wurmde zich tussen twee verdedigers en schoof de gelijkmaker beheerst in de hoek. Wie dacht dat Eine ging plooien had het mis. De bezoekers namen namelijk het heft in handen en kregen een paar goede mogelijkheden. Kavumbagu kopte naast en doelman Doda moest tot tweemaal toe redding brengen op evenveel pogingen van Donkor. Toen Eine in de 59’ uiteindelijk scoorde via De Clercq werd het doelpunt afgekeurd wegens een duwfout. In het protest dat hierop volgde daagde Kavumbagu de scheidsrechter uit waardoor hij een tweede gele kaart onder de neus geduwd kreeg en vroegtijdig mocht gaan douchen. Nadat Bovendaerde in de 68’ een hoekschop nipt over kopte was aan de overzijde weer een goede redding van Doda nodig op een poging van de mee opgerukte Roels. De wedstrijd ging goed op en neer en was boeiend om naar te kijken. Voor de thuisploeg schoot Du Seuil, op aangeven van De Paepe, via een verdedigende voet nipt naast. De Smet vond dan weer een uitstekende doelman Van Zeebroeck op zijn weg. In de 83’ brak Eine snel uit. Donkor verscheen alleen voor Doda die met een voetreflex redding bracht. In de 85’ viel het verdikt. Eendracht aanvoerde De Buyst kapte zich vrij en haalde van op 25m verschroeiend uit, 2-1. In de 90’ nam De Paepe een voorzet goed aan alvorens De Smet te bedienen. Gert schoof van kortbij de 3-1 eindstand tegen de netten.

Door de zege is Eendracht definitief zeker van de redding. De focus kan nu volledig op de heropbouw van de kantine gelegd worden. Nog veel werk aan de winkel dus.

Website en hosting door WAVI