fbpx

2B: E.Houtem - KVE Winnik: 2-1

Eendracht recht de rug met een verdiende zege na week vol emoties

Na een desastreuze week naar aanleiding van de brand in de kantine, nam Eendracht Houtem het in een uitgestelde wedstrijd op tegen Winnik. Beide ploegen waren slechts door één punt van elkaar gescheiden, waardoor deze wedstrijd voor beide ploegen van enorm belang was. Geelzwart miste enkel Beirens met een polsbreuk.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd brachten de thuisspelers met een aangepast shirt hulde aan de slachtoffers van de brand. Geelzwart was enorm gemotiveerd en ging zeer voortvarend van start. De thuisspelers zaten kort op de bal en lieten de bezoekers geen ruimte om te voetballen. De eerste grote mogelijkheid was wel voor de bezoekers. Aanvaller Van De Maele bediende op rechts de vrijstaande Ketsman, die op zijn beurt de bal voor bracht richting 2de paal. Gelukkig voor Eendracht was die voorzet iets te hard waardoor Deblander niet goed kon afdrukken en sluitstuk De Backer redding kon brengen. Op het kwartier was het wel raak. Op de counter ging sneed de snelle Vanderveken door de thuisdefensie en liet vervolgens De Backer kansloos (0-1). Eendracht reageerde snel. Portier De Jonge moest aan de bak op een poging van de vrijstaande Vandennoortgaete. Nauwelijks 1’ later pakte de goalie uit met een knappe reflex op een schot van aanvoerder De Buyst. Houtem was de betere ploeg, maar het was toch steeds opletten voor de bezoekende counter. Vooral Vanderveken vond steeds de vrijstaande man, in dit geval Wauterick die een goede voorzet verstuurde. De Backer was attent en kon het mogelijke gevaar neutraliseren. Iets na het half uur hingen de bordjes gelijk. In het centrum kreeg De Rouck de bal toegespeeld. Jens draaide goed weg en lanceerde een kanonschot richting doelmond. De Jonge miskeek zich op de snelheid van de bal en bokste het leer tegen de touwen (1-1). 5’ voor de koffiepauze stond de thuisploeg verdiend op voorsprong. Een vrije trap van De Buyst werd door De Rouck wondermooi gecontroleerd. Jens behield tevens het overzicht en legde af naar De Paepe, die niet meer kon missen (2-1). 1’ later was het ei zo na 3-1. Doelman De Jonge twijfelde op een verre voorzet, waardoor Eeckhout aan de tweede paal een goede mogelijkheid kreeg. De jongeling trapte echter op de doelman.

Ook in de openingsfase van de tweede helft nam Eendracht het heft in handen, maar gaandeweg kwam de bezoekers beter in de wedstrijd. Op het uur werd Vanderveken opnieuw gelanceerd. De spelverdeler vond voor doel Van De Maele, die een voetje te kort kwam om de bal in het doel te deponeren. 6’ later kwam de thuisploeg nog eens opzetten. Du Seuil werd op de linkerflank in het straatje gestoken, maar diens voorzet was iets te hard alvorens Schotte aan de tweede paal kon besluiten. De beste kans was wel nog van geelzwart. De ingevallen Temmerman speelde De Paepe vrij, die in één tijd goed door kaatste op de doorgelopen Du Seuil. Stef kon op doel afgaan, maar zag zijn poging geblokt door de terug gekeerde Dupont. Het laatste wapenfeit kwam nog van de voet van de bezoekers. Vanderveken trapte laag over de grond naar de korte hoek, maar De Backer had het doorzien en kon de bal klemmen.

Geelzwart boekt na een week vol emotie een levensbelangrijke zege in de strijd om het behoud. Na de wedstrijd telefoneerde de volledige ploeg met één van de slachtoffers en droegen ze de overwinning aan hem op. Volgende week kan op het veld van Machelen het behoud verzekerd worden.

Website en hosting door WAVI