fbpx

2B: E.Houtem - Gijzel-Oosterzele: 2-4

Veel balzit, weinig gevaar en het deksel op de neus 

Na de logische nederlagen bij de buren van Borsbeke en Sottegem, moest Eendracht vandaag vol aan de pak tegen een andere buur: Gijzel-Oosterzele. Geelzwart moest in deze wedstrijd absoluut de volle buit pakken. Trainer Vandenbossche miste aanvoerder De Buyst door blessure, mag zag wel De Rouck, De Smet en De Paepe terugkeren in de basis.

De thuisploeg startte met zeer goede intenties aan de partij. Bovendaerde stak door richting Du Seuil die aan de tweede paal De Paepe vond. Marijn nam in één tijd aan, maar zag zijn schot geblokt Courtens. Hierbij viel het leer voor de voeten van Temmerman, die zijn poging in tweede tijden gepareerd zag worden door doelwachter Elano. Aan de overzijde was het wel meteen raak. Een vrije trap van Jouret werd aan de tweede paal door Courtens op de onderkant van de lat gekopt en botste op de grond net over de lijn. Op aangeven van de lijnrechter werd het een doelpunt. Geelzwart was wat van slag door die achterstand en de bezoekers kropen achteruit. En dan was het opletten voor de counter natuurlijk. Na dom balverlies verscheen Verleye ineens alleen voor doel. De Backer pakte uit met een schitterende reflex. Halfweg de tweede helft verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Jouret glipte door de buitenspelval. Doelman De Backer kwam te ver uit en werd door aalvlugge aanvaller omspeeld. Jouret bleef rustig en deponeerde de bal in de verste hoek. Oosterzele kon zo nog meer in defensieve stelling gaan en bleef loeren op de counter. Een thuisaanval werd goed opgevangen, waarop Haesebeyt de tegenaanval lanceerde en de inlopende Notebaert vond in het centrum, en die over trapte de kooi. De reactie van de thuisploeg was flauwtjes. De Paepe kopte een hoekschop door tot bij Vandennoortgaete, maar diens kopbal betekende geen gevaar voor de bezoekers. De beste kansen bleven voor de bezoekers. Van Caenegem zette goed voor richting eerste paal alwaar Jouret naar doel kopte. De Backer pakte uit met een kattensprong en hield de 0-2 op het bord. Vlak voor rusten kwam De Paepe nipt te kort om een voorzet van Du Seuil af te werken.

Het eerste gevaar na de koffiepauze kwam van de bezoekers. De snelle Jouret werd in het straatje gestuurd en trapte richting doel, alwaar De Backer uitpakte met een beenveeg en het leer in hoekschop stuurde. De thuisploeg had overwegend balbezit, maar kon geen echte kansen creëren. Op een snelle uitbraak van De Rouck werd De Paepe gelanceerd. Marijn probeerde de bezoekende portier te lobben, maar Elano had het goed gezien en kon de bal eenvoudig klemmen. Op het uur mochten de boeken toe voor Eendracht Houtem. Verleye omspeelde eenvoudig Bovendaerde en bleef oog in oog met de Backer rustig (0-3). Nauwelijks 1 minuut later werd de Smet gelanceerd. Gert stak door naar De Paepe die onnodig tegen de grond werd gewerkt door een bezoekende verdediger. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Marijn bleef koelbloedig en trapte de 1-3 tegen de touwen. Een kwartier voor affluiten vond geelzwart de aansluitingstreffer. De Smet stak door richting Du Seuil, die met een gelukje in balbezit kwam. Stef trapte in één tijd staalhard richting doel, alwaar het bezoekend sluitstuk niet snel genoeg kon reageren (2-3). De hoop op een punt voor de thuisploeg werd door de bezoekers echter snel in de kiem gesmoord. In de 83’ benutte Schuddinck aan de overzijde een hoekschop. De invaller knalde via de paal en de vingertoppen van De Backer de bal tegen de touwen (2-4).

Eendracht monopoliseerde de bal, maar kon geen gevaar creëren. De bezoekers loerden op de counter en straften de kansen ook af. Op basis daarvan pakken de bezoekers een verdiende overwinning. Eendracht moet stilaan terug naar onder beginnen kijken.

Website en hosting door WAVI