fbpx

2B: Billijk gelijkspel zorgt voor 4 op 6 buitenshuis

Edeboys - E.Houtem: 2-2

Nadat Eendracht vorige week een mooie eerste zege op Machelen boekte moest het voor de tweede keer op rij buitenshuis aantreden. Edeboys is een stevige ploeg die de openingswedstrijd verloor en er bijgevolg op gebrand was in eigen huis de eerste punten van het seizoen te sprokkelen, wat ook gebeurde.

Na de verkenningsronde was het eerste kansje voor de bezoekers. De Rouck lanceerde Du Seuil die alleen schuin voor doel verscheen. Stef schoot echter over. Toen Verbeiren in de 9’ op zijn beurt alleen voor doelman Van Hoecke opdook bracht deze laatste redding. Bij de eerste echte thuisaanval was het meteen prijs. De bezoekende verdediging liep door onnodig balverlies op het middenveld volledig uit positie toen Cooreman het straatje werd ingestuurd. Deze bleef rustig, omspeelde doelman Dodo en deponeerde de bal rustig in het mandje, 1-0. Nog geen 5’ later zorgde Edeboys weer voor gevaar. Cooreman zette voor naar de voor doel volledig vrijstaande Banow maar gelukkig miste die volledig zijn controle. In de 20’ zette geelzwart een mooie aanval op. Verbeiren verstuurde een schitterende cross naar De Buyst, die scherp voor doel zette. De Paepe was sneller op de bal dan het thuissluitstuk en schoot in het dak van het doel de gelijkmaker binnen. De wedstrijd ging goed op en neer en beide ploegen creëerden kansen. Voor de thuisploeg misten Cooremean en De Jaeger nipt, voor de bezoekers deden Hooge en Du Seuil hen dat na. In de 36’ had Edeboys altijd op voorsprong moeten klimmen. Den Dooven was sneller dan de bezoekende defensie en zette voor naar Banow die van in de kleine rechthoek maar had binnen te duwen. Toch slaagde hij er nog in om de bal op de dwarsligger te schieten en weg was de reuzenkans. Op slag van rusten resulteerde een discutabele fout voor een terugspeelbal na de vrije trap in een hoekschop. Du Seuil schilderde de bal op het hoofd van De Paepe die met zijn tweede van de dag de 2-1 ruststand op het bord zette.

In de aanvangsfase van de tweede helft viel er niet echt veel te beleven. Tot Cooreman, weer hij, uitbrak op de linker flank en gemeten voorzette naar Den Dooven die in een tijd mooi binnen werkte en zodoende de stand weer in evenwicht bracht. In de onmiddellijke reactie had Eendracht op zijn beurt moeten scoren. Hooge, perfect aangespeeld door Verbeiren, ging op snelheid de rechter flank af alvorens gemeten voor te zetten naar de goed gevolgde De Paepe. Marijn wou de bal te mooi tegenvoets plaatsen en zag zijn kopstoot vanuit volledig vrijstaande positie naast gaan. In de 75’ was er dan weer een geweldige redding van Van Hoecke nodig op een voorzet-schot van De Smet. Met een achterwaartse sprong kon de doelman de bal met de vingertippen nog net van onder de deklat halen. Ook op een uithaal van Beirens reageerde het Wetterse sluitstuk zeer attent. In de 81’ kwam bezoeker Wattez goed weg toen hij met geel bedacht werd voor het neertrekken van de doorgebroken Den Dooven. Het had evengoed een ander kleurtje kunnen zijn. De vrije trap van net buiten de zestienmeter werd door Van Mosselvelde over de muur naar de hoek gestuurd, alwaar Doda redding bracht.

Zo eindigde een goed over en weer gaande wedstrijd tussen twee ploegen die er vol voor gingen op een logisch en billijk gelijkspel.

Website en hosting door WAVI