fbpx

Update: Corona-maatregelen

Zit je met vragen of opmerkingen?

We blijven bereikbaar via mail naar secretariaat@eendrachthoutem.be of op WhatsApp naar 053/62.59.99!

Publiek opnieuw toegelaten!

22 augustus 2020

Gisteren besliste de intergemeentelijke veiligheidscel dat de eerder opgelegde gemeentelijke beperkingen, waaronder het verbod op publiek, met onmiddellijke ingang worden opgeheven. Dat betekent dat er vanaf nu op zowel trainingen als thuiswedstrijden opnieuw publiek mag zijn!

Hou wel rekening met volgende regels:

 • Een mondmasker is verplicht op het hele complex, behalve aan tafel in de kantine en voor spelers en trainers tijdens het sporten. Je moet dus de hele tijd een mondmasker ophouden zowel in de staantribunes als in de zittribune als rond het veld. Afstand van 1,5 meter moet bewaard worden. 
 • Onze kantine blijft sowieso altijd onder de regels van horeca vallen. Je moet dus verplicht aan tafel zitten en moet een mondmasker dragen van zodra je rechtstaat om bijvoorbeeld naar toilet te gaan. 
 • We wijzen u er graag op dat de club een aanzienlijke boete riskeert indien toeschouwers zich niet aan deze regels houden. Hoe moeilijk dat ook is voor onze vrijwilligers, indien u zich niet aan de regels kan houden gaan we u moeten vragen het complex te verlaten. Volg dus alsjeblief de instructies van onze medewerkers hierover. We kregen al een bericht van een andere voetbalclub die om dezelfde reden een boete kreeg, het is dus niet uit de lucht gegrepen.
 • De regels van de Nationale Veiligheidsraad gelden nu, wat betekent dat er maximaal 200 toeschouwers mogen aanwezig zijn, bovenstaande regels in acht gehouden. Vanaf 1 september wordt dit opgetrokken tot 400 toeschouwers.
 • Wij vragen u graag niet rond de hangen in de inkomzone en de grote ruimte die we hebben maximaal te benutten. Tijdens alle wedstrijden met gratis inkom gebruiken we zoals gewoonlijk de grote poort als in- en uitgang.
 • Het is nog steeds mogelijk dat op verplaatsing andere regels gelden. Wanneer we dat zelf doorkrijgen via de club waar we op bezoek gaan proberen we dat zo snel mogelijk te communiceren, maar het is raadzaam je altijd te informeren over de specifieke regels in desbetreffende gemeente.

We heten je graag weer van harte welkom, en hopen dat we met deze regels terug een zo normaal mogelijk voetbalseizoen kunnen beleven!

Bijgewerkte maatregelen vanaf 14/08/2020

13 augustus 2020

Naar aanleiding van de bijgewerkte maatregelen van Voetbal Vlaanderen volgen we ook met onze maatregelen binnen de club. We versoepelen in dezelfde mate, al zijn we nog steeds gebonden aan de maatregelen van gemeente Sint-Lievens-Houtem. 

Concreet gaan vanaf vrijdag 14 augustus volgende aanpassingen in van de maatregelen uit onderstaande regels:

 • Oefenwedstrijden zijn opnieuw toegelaten, dus gaan we er ook opnieuw aan deelnemen met onmiddellijke ingang. Bij thuiswedstrijden is publiek niet toegelaten volgens de gemeentelijke regels, bij uitwedstrijden vragen we u op voorhand de plaatselijke reglementering te raadplegen. Hou er wel rekening mee dat de algemene norm van Voetbal Vlaanderen een maximum van 200 toeschouwers toelaat. De trainers zullen naar hun ploeg zo snel mogelijk communiceren over eventuele vastgelegde wedstrijden. 
 • Mondmasker blijft verplicht net zoals eerder vastgelegd, dus op onze hele site behalve aan tafel in de kantine. Trainingen mogen vanuit de tribune of van rond de omheining gevolgd worden met de nodige onderlinge afstand, ook hier blijft een mondmasker verplicht.
 • De trainingen gaan vanaf maandag opnieuw door op het oorspronkelijk voorziene schema, dus twee keer per week (behalve bij U6 en U7, die altijd slechts één keer per week trainen). De trainingsmomenten en/of eventuele wijzigingen zijn altijd te raadplegen op ProSoccerData.
 • Vanaf maandag 17/08 zullen de kleedkamers opnieuw gebruikt kunnen worden. Er wordt ontsmettingsmiddel voorzien, waarmee de kleedkamers volgens interne richtlijnen grondig ontsmet zullen worden.
 • We voorzien nog steeds geen flessen water, spelers dienen nog steeds hun eigen drinkbus te voorzien.

Start het nieuwe seizoen in alle veiligheid!

29 juli 2020

Ook het nieuwe seizoen zal niet helemaal starten zoals we dat gewoon zijn. Het virus is nog lang niet weg en is terug in opmars, dus alle voorzichtigheid is nodig. We willen echter het voetbalplezier behouden gaan de trainingen toch starten op de voorziene datum, namelijk komende maandag. 

We hebben hiervoor een Corona-plan opgemaakt dat in overeenstemming is met de regels van de Federale Overheid, alsook die van Voetbal Vlaanderen en die van Gemeente Sint-Lievens-Houtem, maar bovenal gebaseerd is op het gezond verstand om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Graag vragen we u onderstaande maatregelen aandachtig door te nemen.

Algemeen

 • Elke speler of ouder die zich niet helemaal goed voelt of als risico beschouwd kan worden mag de site logischerwijze NIET betreden. 

 • Alle wedstrijden, zowel competitief als vriendschappelijk, worden tot en met 25 augustus geannuleerd. Dit geldt voor zowel thuiswedstrijden als wedstrijden op verplaatsing. Alle tornooien worden verplicht geannuleerd en we gaan ze niet vervangen door oefenwedstrijden. Op die manier blijft de sportbubbel beperkt tot enkel en alleen de eigen ploeg.

 • Het dragen van een mondmasker is vanaf 12 jaar verplicht op het volledige complex. We vragen u het reeds op te zetten nog voor u de auto uitstapt. Het mondmasker mag af voor spelers tijdens de training, en ook bij het zitten aan tafel in de kantine, waar de regels uit de Horeca tellen. Ook trainers zijn tijdens de training niet verplicht om een mondmasker te dragen, maar we raden het wel aan in oefeningen waar afstand met de spelers niet kan gegarandeerd worden. Ouders mogen in de tribune plaatsnemen op veilige afstand van elkaar, maar ook hier is een mondmasker verplicht.

Trainingen

 • Trainingen worden tot en met 25 augustus in een aangepast schema afgewerkt. Dit aangepast schema zorgt ervoor dat er geen overlappingen en contacten tussen verschillende ploegen zijn en dat er wat tijd zit tussen het beëindigen van de ene training en het starten van de volgende.

  • U6: Woensdag 17u00 - 18u00
  • U7: Woensdag 18u10 - 19u10
  • U8: Maandag 18u00 - 19u00
  • U9: Donderdag 18u00 - 19u00
  • U10: Maandag 18u00 - 19u00
  • U11: Dinsdag 18u00 - 19u00
  • U13: Donderdag 18u00 - 19u00
  • U15: Woensdag 19u30 - 21u00
  • U17: Vrijdag 18u00 - 19u30
  • Keepers: Dinsdag 18u00  - 19u00 
 • Kleedkamers en douches kunnen niet gebruikt worden, we kunnen immers niet garanderen dat die steeds tijdig ontsmet worden. We vragen u om reeds in trainingstenue aan te komen en zo ook te vertrekken.

 • We voorzien op geen enkel moment flessen water en bekertjes. We vragen om uw eigen drankbus te voorzien, die kan gevuld worden aan onze waterfontein.

 • De trainer zal de ballen en het sportmateriaal dat gebruikt wordt voor en na elke training ontsmetten.

Onze kantine

 • Onze kantine valt onder de Horeca-regels en kan dus geopend worden tijdens trainingen onder dezelfde strikte voorwaarden als op café. U komt binnen met mondmasker, neemt plaats aan een vrije tafel en blijft daar ook aan zitten. Deze tafels worden na elk gebruik ontsmet, en aan tafel mag uw mondmasker af.

 • U bent verplicht uw aanwezigheid te registreren bij binnenkomst, via het standaardformulier dat voorzien werd door de overheid. Iedereen moet registreren bij binnenkomst.
 • Bij binnenkomst is het verplicht om de handen te ontsmetten.

 • We proberen op zoveel mogelijk momenten te voorzien in bediening aan tafel, maar op andere momenten kan het zijn dat drank aan de toog moet afgehaald worden. We hebben enkele medewerkers die in dezelfde bubbel zitten, maar anderen kunnen de kantine enkel alleen openhouden, bij drukte kan niet altijd bediend worden. De toogmedewerker zal u daarvan op de hoogte brengen.

 • We vragen met aandrang om zoveel mogelijk elektronisch te betalen. We hebben een Bancontact-terminal in de kantine en beschikken ook over Payconiq. 

 • Het aanbod aan warme dranken wordt tot nader order beperkt tot enkel koffie.

 • Het toilet binnen in de kantine wordt gesloten, enkel de toiletten beneden kunnen gebruikt worden. We voorzien daar ontsmettingsmiddel en vragen u voor én na elk toiletbezoek het toilet zelf te ontsmetten. Op die manier is iedereen er zeker van dat het hoe dan ook ontsmet werd.

We hopen op deze manier dat we een goede balans bieden tussen de veiligheid en het voetbalplezier. 

De Corona Warn-app

In onze buurlanden wordt reeds gebruik gemaakt van een app op de smartphone die strikt anoniem contact met andere mensen meet. Deze app kan u waarschuwen wanneer iemand met wie u dicht in contact kwam heeft aangegeven dat hij besmet is met het virus. Wij raden zeer warm aan deze applicatie te installeren, hij vraagt en gebruikt geen persoonlijke gegevens en heeft niets in te stellen bij installatie, het is doodeenvoudig. We weten uit goede bron dat deze applicatie allicht door de overheid zal worden aanbevolen, maar ons IT-Team in de club doet dat nu alvast.

Je kan hem hier downloaden:

Klik hier voor meer info rond de Corona Warn app.

Seizoen 2019-2020 definitief stopgezet

27 maart 2020

De corona-crisiscel van de KBVB besliste vandaag om de kampioenschappen van het amateurvoetbal 2019-2020 definitief stop te zetten. Er zullen ook geen eindrondes, noch testwedstrijden worden gespeeld om stijgers en dalers aan te duiden. 

 • Het sportief klassement van 12 maart 2020 is het definitieve klassement. Indien ploegen niet evenveel wedstrijden gespeeld hebben worden de rangschikkingscriteria volgens de regel van 3 berekend (punten delen door het aantal gespeelde wedstrijden en vermenigvuldigen met het aantal wedstrijden gespeeld door de ploeg met het hoogst aantal wedstrijden in de reeks).
 • Bij gelijke punten worden volgende criteria in volgorde gebruikt:
  • Het grootst aantal overwinningen
  • Het beste doelpuntensaldo
  • Het grootste aantal gemaakte doelpunten
  • Het aantal overwinningen op verplaatsing
  • Het beste doelsaldo op verplaatsing
  • Het grootst aantal doelpunten gemaakt op verplaatsing
 • Op basis van deze klassementen worden binnen de reeksen de voorziene stijgers en dalers aangeduid. Hetzelfde geldt over de reeksen heen voor de aanduiding van stijgers en dalers die normaliter via eindrondes bepaald dienen te worden, desgevallend met toepassing van bovenstaande twee punten.

Voor de jeugd en beloften, waar geen stijgen en dalen van toepassing is, levert dat volgende eindposities op:

 • De Beloften eindigen op de 4e plaats met 45 punten en moeten KSV Maarkedal (48,4 punten), WK Sint-Goriks (46,2 punten) en Racing Mater (45,1 punten) laten voorgaan. Ze stonden nochtans op de eerste plaats, maar met 2 wedstrijden meergespeeld dan de 3 andere ploegen.
 • U17 eindigen op de 6e plaats
 • U15 Geel eindigen op de 6e plaats
 • U15 Zwart eindigen op de 7e plaats
 • U15 Wit eidnigen op de 8e plaats

Wat het Eerste Elftal betreft is er wél stijgen en dalen van toepassing. Volgende berekening is op basis van de officiële mededeling van de KBVB en Voetbal Vlaanderen, maar zekerheid is er pas eens Voetbal Vlaanderen zelf de ploegen op de hoogte brengt. Eens we alles zeker zijn is dat zeker en vast hier te lezen!

 • De kampioenen stijgen sowieso. We wensen KVV Sint-Denijs dan ook proficiat voor de titel in de reeks. 
 • Via eindronde zijn er 2 bijkomende stijgers voorzien. Eindronde wordt niet gespeeld, dus we gaan er van uit dat alle ploegen gekwalificeerd voor die eindronde in één rangschikking worden gestoken.
 • Dat levert onderstaand resultaat op, rekening houdend met het aantal gespeelde wedstrijden:
  1. Rangers Opdorp (59 punten)
  2. VC E.Houtem (56 punten, 18 overwinningen, +45 doelsaldo)
  3. Dyn.Beervelde (56 punten, 18 overwinningen, +40 doelsaldo)
  4. Maarkedal (56 punten, 17 overwinningen)
  5. HT Zwijnaarde (54 punten)

Op basis van deze berekening zal E.Houtem als 2e bijkomende stijger volgend jaar aantreden in 2e provinciale. (Nogmaals: ONDER VOORBEHOUD, het vel van de beer...)

Overgang naar volgend seizoen

Zoals elk jaar plannen we een info- en pasdag in, in voorbereiding van het komende seizoen. We gaan de verdere maatregelen van de Federale Overheid echter moeten afwachten om te zien wanneer we dat kunnen houden.

We gaan er standaard van uit dat alle jeugdspelers die momenteel bij ons voetballen dat ook volgend jaar doen. Is dat NIET zo, dan vragen we graag dat te laten weten via jeugd@eendrachthoutem.be. We nemen sowieso nog contact op via ProSoccerData.

Impact op evenementen

Voor onze evenementen blijven we kijken naar de maatregelen van de Federale Overheid, dit zullen we opvolgen in een afzonderlijk nieuwsbericht.

Competitie opgeschort tot minstens 30 april

19 maart 2020

De corona-crisiscel van de KBVB besliste vandaag om alle wedstrijden (jeugd, seniors, recreatief, futsal en minivoetbal) minstens tot en met 30 april uit te stellen. Over het verder verloop van de competities zal nog verder beraad worden, maar dat zal afhangen van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren.

 • In de mate van het mogelijke wordt rekening gehouden met het afwerken van de reguliere competities, indien noodzakelijk met aangepaste reglementering voor stijgen en dalen bij Eerste Elftallen.
 • De laatst ingeplande speeldag van eindrondes zou maximaal op zondag 28 juni kunnen liggen.
 • Voor U13 tot en met U21 zal de laatste speeldag uiterlijk 24 mei georganiseerd worden in functie van de examens van het middelbaar en hoger onderwijs.
 • Voor U6 tot en met U12 zal een aangepast schema gemaakt worden rekening houdend met de jeugdtornooien.
 • Trainingen blijven tot nader order opgeschort tot en met 5 april, maar bijkomend worden alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen en paastornooien geannuleerd tot minstens na de paasvakantie (tot en met 19 april).

Geen voetbal tot en met 5 april

12 maart 2020

Vandaag besliste de Koninklijke Belgische Voetbalbond om over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden en trainingen in het amateurvoetbal tot en met 31 maart 2020. Dit geldt voor al onze ploegen, zowel bij jeugd als bij volwassenen. Onze kantine zal bijgevolg gesloten zijn gedurende de volledige periode.

Achter de schermen blijven we uiteraard verder draaien. Wie met vragen zit kan terecht op secretariaat@eendrachthoutem.be en ons WhatsApp-kanaal 053/62.59.99 (Let op: dit nummer werkt enkel via WhatsApp!)

Momenteel zijn we zeker van volgende maatregelen op basis van gekende informatie van de Federale Overheid en de KBVB / Voetbal Vlaanderen:

Wat gebeurt er nu met de wedstrijden uit deze periode?

Er is nog geen duidelijkheid of wedstrijden afgelast of uitgesteld worden. Van zodra we meer informatie krijgen van de KBVB en/of Voetbal Vlaanderen geven we dat zo snel mogelijk door.

Wat met het jeugdfestijn van volgende week?

Het eetfestijn kan in navolging van de beslissingen van de Federale Overheid komend weekend niet doorgaan. We gaan er evenwel alles aan doen om het eetfestijn alsnog op een latere datum te laten plaatsvinden. Licht dus alvast de kopers van de kaarten in dat ze hun kaart zeker nog bijhouden. Eens we meer duidelijkheid hebben brengen we jullie op de hoogte en bekijken hoe we eventuele terugbetalingen kunnen doen.

Wat met de quiz ‘De Slimste Ploeg van Houtem’?

Onze quiz staat gepland op 10 april. Momenteel is er onduidelijkheid of hij al of niet kan doorgaan. De richtlijnen van de Federale Overheid lopen maar tot 4 april, er is geen duidelijkheid of de gemeentelijke richtlijnen van eerder vandaag overeind blijven. Van zodra we meer weten communiceren we via ons Facebookevenement en via e-mail naar de reeds ingeschreven ploegen.

Opgelet, ik ben besmet!

We herhalen het graag mee: heb je ziektesymptomen die relatie kunnen hebben met Corona? Je huisarts is altijd je eerste hulplijn. Je vindt alle informatie over het virus op https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/.

Waar vind ik welke informatie?

Deze mail werd verstuurd op basis van de informatie waarover we op dit moment beschikken. Alle actieve maatregelen met betrekking op onze club houden we bij op https://www.eendrachthoutem.be/corona. Verder kunnen we je enkel verwijzen naar de hierboven vermelde website en de richtlijnen van de overheden.

Website en hosting door WAVI